Blog

Négy dolog, amit meg kell tennie Bécsben májusban!

A tavasz fantasztikus időszak Bécs meglátogatására, és május a legszebb a három tavaszi hónap közül. Meleg a levegőben, de nem túl meleg. Lehet, hogy esik egy kicsit, de nem sokat, ami azt jelenti, hogy általában a szabadban töltheti napjait anélkül, hogy aggódnia kellene a sötét felhők és a nedves víz miatt (ellenőrizze az időjárás-előrejelzést, hogy biztos legyen benne). Vannak olyan különleges tevékenységek, amelyeket érdemes élveznie, amikor májusban Bécsbe érkezik?

Összeállítottunk egy listát négy tevékenységről, amelyeket májusban Bécsben érdemes kipróbálnia. A lista sokkal hosszabb is lehetett volna, de mivel tudjuk, hogy generációnk hozzászokott a TikTokhoz és a rövid videókhoz, úgy döntöttünk, hogy rövidebbé tesszük a cikket, hogy ne hagyja el a cikket, mielőtt elolvasta volna négy ajánlott tevékenységünket.

Ne felejtsük el, hogy ezek a tevékenységek egész évben fantasztikusak (többnyire), de még szebbek egy napsütéses májusi napon. Ha további ajánlásokat szeretne kapni arról, hogy mit csináljon Bécsben, nézze meg bécsi tevékenységek és látnivalók listáját. Ha többet szeretne megtudni a közelgő bécsi koncertekről, eseményekről, kiállításokról, fesztiválokról és futóversenyekről, nézze meg oldalunkat, mi történik Bécsben.

A következőket kell tennie, ha májusban Bécsbe jön!

Itt van néhány javaslat. Be kell vallanom, hogy a tenyerem most egy kicsit izzad, mert az első tevékenység fantasztikus, ha szereted a magasságot. Ha nem, akkor a tenyere hamarosan izzadni kezd, még ha erre a tevékenységre is gondol.

Práter torony – Élvezze a kilátást egy széken ülve, 117 méterrel a föld felett.

Nem hangzik fantasztikusan ülni egy székben 117 méterrel a föld felett, élvezve a kilátást Bécsre? Őszintén szólva, ez nem hangzik jól nekem, mert rémisztően hangzik. Mégis, ha szereti a magasságot és az adrenalint, akkor ez egy tökéletes módja annak, hogy Bécs egyik lenyűgöző kilátását fentről kapja a város egyik legmenőbb helyén. A Práter egy tipikus vidámparkhoz nagyon hasonló terület, de a területre ingyenesen lehet belépni… Csak azokért a tevékenységekért kell fizetnie, amelyeket használni szeretne.

Práter Turm
Alulról nem tűnik olyan ijesztőnek, igaz?
Kilátás fentről.
Nem a legjobb minőség itt, izzad a tenyerem! De fantasztikusan élvezheti, ha úgy dönt, hogy kipróbálja ezt a tevékenységet.

Azt hiszem, kétféle ember olvassa ezt a cikket, igaz. Néhányan azt gondolják, hogy ez fantasztikusan néz ki, míg a másik csoport azt mondja, hogy soha nem fogják kipróbálni. Mindegy, hogy mi történik, a Práterben rengeteg más, sokkal szebb program vár rád, nézz körül, és találsz neked megfelelőt. Egy másik, kevésbé lenyűgöző látványt nyújtó tevékenység a híres Riesenrad (óriáskerék), amely sok-sok évvel ezelőtt szerepelt egy James Bond filmben.

Térjünk vissza a terepre, és nézzük meg a másik három tevékenységet, amelyet májusban Bécsben érdemes kipróbálnia!

Tartson egy kis szünetet a Hofburg / Volksgarten / Burggarten területén.

Bécs utcáin sétálva szünetre van szüksége. Miért nem állsz meg, amikor a Hofburgba jössz? A Hofburgot két park veszi körül, és mindkettő gyönyörű, ha pihenni szeretne, gyönyörű virágokat nézni, vagy kint piknikezni. Manapság sokan játszanak Spikeball-t, más néven „kerek hálót”, ezeken a parkterületeken, de akkor is tökéletes, ha kártyázni vagy jó könyvet olvasni szeretne. Az egészben az a szép, hogy Volksgartenben tartózkodva élvezheti a kilátást a városháza és a Hofburg (és még sok más) felé, fenséges kilátást nyújtva, miközben elrejtőzik Bécs forgalma és forgalmas emberei elől.

Azt is meg kell említenem, hogy ezek a zöld területek Bécs központjában vannak. Nem kell órákat gyalogolnia, hogy eljusson ezekbe a parkokba, de ezek olyan helyek, amelyek mellett sétálni fog, amikor felfedezi Bécs városközpontját, bármi is legyen. Akkor miért nem állsz meg egy élelmiszerboltban, hogy vegyél néhány harapnivalót és valami innivalót, és tölts néhány órát a szabadban, csak feküdj a fűben, egyél, olvass és jól érezd magad?

Kilátás a Hofburg felé a Volksgarten bejáratától.
Kilátás a Hofburg felé a Volksgarten bejáratától.
tüskegolyó
Spikeballt játszó emberek (a kép nem Bécsből származik).

Most még többre számíthat. Melyik az a két fennmaradó tevékenység, amelyet májusban Bécsben érdemes kipróbálnia?

Fedezze fel a várost naplemente után!

Bécs gyönyörű épületekkel rendelkező város, ezért öröm napközben sétálni a városközpontban, hogy megnézze a történelmi palotákat és más fontos épületeket. De még ha lemegy is a nap, az nem jelenti azt, hogy unalmassá válik… inkább az ellenkezője. Bécsben számos olyan épület található, amely napnyugta után esténként fényekben fürdik, így a város még gyönyörűbb. Ennek eredményeként nem szabad korán lefeküdnie, ehelyett fel kell vennie néhány jó cipőt, és sétálnia kell a városban. Remek kiindulópont a Belvedere, majd sétáljon a városközpont felé, és nézze meg az összes gyönyörű épületet és híres látnivalót, amikor megvilágítják őket. Örülnie kell, hogy már nem utazik a régimódi fényképezőgéppel, amellyel filmenként csak 24 vagy 32 képet készíthet, mert gyorsan megtelne, amikor éjszaka felfedezi, milyen gyönyörű Bécs városa.

Fent látható néhány kép, amelyek éjszaka ábrázolják Bécset, mind a Pixabay-től. Az egyik kép azt ábrázolja, hogy milyen a városháza novemberben és decemberben az éves karácsonyi vásárok során. Az épület esténként egész évben gyönyörűen ki van világítva, de még fantasztikusabb a karácsony előtti utolsó hónapokban. Az egyik képen látható a schönbrunni Gloriette, a hatalmas Karlskirche, a Belvedere palota és a jól ismert Wiener Musikverein, az éves bécsi újévi koncert helyszíne.

Melyik az utolsó fantasztikus program, ami májusban Bécsben vár rád?

Töltsön el egy napot Schönbrunnban!

Schönbrunn az egyik legnépszerűbb hely Bécsben, és ennek oka van. Maga a kastély egy szépség, és ha szeretne bepillantást nyerni Ausztria királyi életébe, ez egy látványos hely. Vannak túrák, amelyek elviszik Önt a kastélyba, és vannak más programok is, ahol hagyományos bécsi rétest és egyéb élvezeteket fogyaszthat a palotában. De egy napsütéses napon miért töltene annyi időt bent, amikor a palotának gyönyörű parkja van?

A park áttekintésének nagyszerű módja a Panoramabahn utazása. Ha sokat szeretne sétálni, akkor kihagyhatja a vonatot, de ha szereti a park területén történő szállítás hangját, hogy áttekintést kapjon, a vonat tökéletes módja annak, hogy bemutassa a parkot. Meghallgathat egy audioguide-ot német, angol, spanyol, olasz, héber, lengyel és francia nyelven, hogy többet tudjon meg arról, amit útközben lát.

Mint látható, ez nem egy igazi vonat, de mégis fantasztikus módja annak, hogy meglátogassa a park különböző sarkait. Ha végzett, elkezdheti felfedezni egyedül. A Schönbrunni park egyik legszebb területe egy májusi napon az állatkert. Ez Európa egyik legrégebbi állatkertje, és ritka állatokat láthat, denevérekkel körülvéve sétálhat, és más klassz dolgokat tehet, miközben sétál. Jobban érdekelnek a virágok? A park jól gondozott, így úgy fogja érezni magát, mint egy botanikus kertben, különösen a Schönbrunni kastély és a Gloriette közötti területen.

Ismét hozzon magával harapnivalókat és innivalókat, és töltsön órákat sétálva és élvezve Schönbrunn friss levegőjét és a palota mögötti parkot, mindent kínálva. Ha korábban érkezik ide, ne hagyja ki a Schönbrunnban évente rendezett húsvéti vásárt, és ha karácsony előtt érkezik, akkor valószínűleg tudja, hogy Bécs egyik leghíresebb karácsonyi vásárát itt rendezik.

Sikerült inspirálnom?

Sikerült inspirálnom és ötleteket adnom neked ezzel a cikkel? Remélem, hogy van, de ha még több ötlete vagy visszajelzése van, kérjük, használja az alábbi megjegyzés mezőt. Szívesen hallanék felőled.

Ne felejtse el, hogy a Bécsi kalauzban sokkal többet olvashat mindenféle látnivalóról, múzeumról, programról, tömegközlekedésről, valamint a folyamatban lévő és közelgő programokról. Ha szeretsz futni, májusban Bécsben is elég sok futóverseny van, amelyekről bővebben olvashatsz bécsi naptárunkban.

Más szóval, csodálatos időtöltésre van ítélve, amikor májusban Bécsbe látogat!

Vigyem el a gyerekeimet a Family Parkba, amíg Bécsben tartózkodnak? Megéri? Minden, amit tudnod kell!

Hallottál már a Family park nevű vidámparkról? Ha Bécs központjában, a Stephansdom mellett áll, akkor kb. 70 km-re található a népszerű parktól, amely közel van a magyar határhoz. Sok Bécsbe érkező család szereti meglátogatni a népszerű Präter környékét, ahol hullámvasutakat és mindenféle tevékenységet találhat. De ha még többet szeretne, és egy olyan területet, amely teljes mértékben a családok számára van szentelve, családbarát tevékenységekkel, a Familypark még jobb hely lehet.

A Family Park legnagyobb hátránya a helyszín. Annak ellenére, hogy a 70 km nem nagy távolság, még mindig kissé bonyolult, ha repülővel érkezik Bécsbe, és nincs autója. A Family Parkba mindenféle tömegközlekedéssel el lehet jutni, de ez bonyolultabbá válik, és eltávolítja a szórakozás egy részét. De ha van autója vagy bérelt autója, akkor Bécsből kevesebb, mint egy óra alatt könnyen eljuthat a Familyparkba, így ez nem okozhat gondot. De megéri?

Powered by GetYourGuide

Ha egyszer eljutsz a Family Parkba…

A jegyeket a helyszínen is megvásárolhatja, de ha úgy dönt, hogy előzetesen megvásárolja őket például a GetYourGuide segítségével, akkor a parkba való belépéshez szükséges QR-kódokat közvetlenül a telefonján (a GetYourGuide alkalmazásban vagy a visszaigazoló e-mailben) kapja meg. Ennek eredményeként kihagyhatja az összes sort, és csak beolvashatja a QR-kódot, és azonnal beléphet a parkba. Ez nagy előny, különösen hétvégén és nyár közepén.

A belépési díj körülbelül 34 euró, és amikor befizetik, az összes tevékenység 98% -át korlátozás nélkül és fizetés nélkül használhatja. Ez rendkívül kényelmes, és nem kell aggódnia, ha gyermekei ugyanazt a hullámvasutat akarják használni 10-szer egymás után, mert ez egy fillérrel sem kerül többe.

Van néhány tevékenység belül, amelyek egy kicsit költségesek, de ezek csak „hülye” és béna tevékenységek, amelyek mellett könnyen elsétálhat, és nem fogja úgy érezni, hogy hiányzik valami. Más szóval, az összes fő tevékenységet tartalmazza a belépési díj, így rengeteg dolgot kell kipróbálnia, ha már bent van.

Hullámvasút a Family Parkban
A Family park egyik hullámvasútja (Forrás: Familypark website)

A Family Park a családok parkja!

Ha a bécsi Präterbe megy, elég sok tevékenységet talál kizárólag felnőtteknek, mivel nagyon ijesztőek és bizonyos méretet igényelnek. A Family Parkban is vannak méretkövetelmények, de az általános követelmény az, hogy a 105 cm alatti gyerekek csak bizonyos tevékenységeket használhatnak, a 105 cm feletti gyerekeknek felnőttel kell utazniuk (és akkor egy kivételével minden tevékenység elérhető), és 130 cm felett még felnőttre sincs szükség az Ön oldalán. Más szavakkal, hihetetlenül családbarát, és azt jelenti, hogy az egész család együtt szórakozhat a legtöbb túrán (kivéve, ha nagyon kicsi gyerekek csatlakoznak).

A családokra összpontosítva nem találja meg a hihetetlenül adrenalinlöketeket a parkban, de nem lesz unalmas. Az egyik legújabb attrakció a „Leonardo repülő gépe„, és ha további lendületet szeretne, kezdjen el integetni a repülő gép szárnyaival. Nem csak fel és le fogsz menni, hanem körbe-körbe is fogsz menni, és nagyon szédülsz, mire az út véget ér.

Leonardo repülő gépe
Leonardo repülő gépe (Forrás: Familypark weboldal).

Mindent egybevetve, a Family Park remek hely családoknak, különösen, ha 4 és 18 év közötti gyermekes családok számára. Az idősebbek számára is szórakoztató, de úgy gondolom, hogy különösen ideális az ebbe a korosztályba tartozó emberek számára. Természetesen a szülők is jól érzik magukat a parkban.

Vannak olyan tevékenységek, amelyek nedvesek lesznek, ezért hacsak nem süt a nap és nincs nagyon meleg, akkor vagy hozzon magával néhány további ruhát, amelyet ezek után a tevékenységek után felvehet, vagy egyszerűen hagyja ki őket.

A parkban rengeteg étterem található, ahol hamburgert, pizzát, hasábburgonyát, bécsi szeletet és még sok mást lehet enni. A gyerekeknek játszóterek is vannak, és ha fagylaltot szeretnének enni, az is lehetséges.

Melegen ajánljuk a Family Parkot!

Mit lehetne még mondani? Ha van ideje, lehetősége és pénze, a Family Park remek hely a látogatásra. A 34 eurós belépési díj nem rossz, tekintve, hogy körülbelül 8 órán keresztül megállás nélkül élvezheti a tevékenységeket (mivel a park általában 10.00 és 18.00 óra között tart nyitva). Ha a bécsi Präterbe megy, kevesebb, mint egy óra alatt ugyanannyi pénzt költött el 4-5 különböző tevékenységgel.

Előre kell jegyet vásárolnom?

Nem feltétlenül kell előre jegyet vásárolnia, de nem veszít el semmit az előre vásárlással. Ha nem tudja biztosan, hogy megy-e, vagy milyen lesz az időjárás, akkor várjon az utolsó pillanatig, vagy esetleg csak érkezéskor vásároljon. De ha 100% -ban biztosan tudja, hogy meg akarja látogatni a Family Parkot, akkor a jegyek előzetes megszerzése időt takarít meg érkezéskor… És ez hasznos, különösen akkor, ha a gyerekek izgatottak lesznek, és a lehető leggyorsabban ki akarják próbálni az összes hullámvasutat és egyéb tevékenységet.

Powered by GetYourGuide

Ön járt már itt: Familypark? Hogy tetszett a park? Van észrevétele vagy kérdése? A megjegyzés mező segítségével megoszthatja gondolatait, kérdéseket tehet fel, és bármit írhat, ami a szívén van!

Hard Rock Cafe ebéd/vacsora menü Bécsben – megéri?

Olvastál már arról, hogy a bécsi Hard Rock Cafe-ban ebédre vagy vacsorára meghatározott menüt fogyaszthatsz? Talán látta a programot elérhető a GetYourGuide-on vagy valahol máshol? Megéri? Milyen az étel? Ugyanolyan minőségű, mint a Hard Rock Cafe-ban fogyasztható többi étel?

A Hard Rock Cafe világszerte ismert. Az emberek meglátogatják ezeket az éttermeket a világ minden táján, és sokan pólókat, poharakat és egyéb ajándéktárgyakat gyűjtenek, amikor meglátogatják az éttermeket. De tényleg érdemes meglátogatni a Hard Rock Cafe-t? Nem olyan, mint egy összetettebb McDonald’s?

A Hard Rock Cafe az Egyesült Államok egy darabja, függetlenül attól, hogy a világ mely részén látogatja meg az éttermet. Ez egy hamburger, steak, hús és még sok más hely. Ha Bécsbe jössz, a Hard Rock Cafe az a hely, ahova el kell menned? És a Hard Rock Cafe menüje elérhető a GetYour Guide-on és másutt?

The Hard Rock Cafe Vienna ebéd/vacsora menü – Mit tartalmaz?

Ez a cikk azon a menün alapul, amelyet akkor kap, ha a GetYourGuide-on keresztül rendel, de hasonló ajánlatot is talál, ha meglátogatja az éttermet (és ingyenes asztaluk van az Ön számára).

Két lehetőség van:

 1. 2 fogásos vacsora (főétel + csokoládétorta) és egy üdítőital.
 2. 3 fogásos vacsora (saláta + főétel + csokoládétorta) és egy üdítőital.

Főételként jelenleg az alábbi lehetőségek közül választhat:

 • „Legendás hamburger” (Angus)
 • „Moving Mountains Burger” (vegetáriánus)
 • „Csavart Mac, csirke és sajt tészta”
 • „Grillezett csirke, cézársaláta”
 • „Tupelo csirke pályázatok”
 • „Grillezett csirke szendvics”

Az arany menü (két fogás) ára körülbelül 27 euró, míg a gyémánt menü (három fogás) ára 37 euró.

Azt is megtudhatja, hogy foglaláskor asztalt foglalnak Önnek, ami hasznos lehet, tudva, hogy a Hard Rock Cafe népszerű hely, és az étterem gyakran tele van forgalmas estéken és hétvégén.

A Hard Rock Cafe menü jó választás?

Ez jogos kérdés. A bécsi éttermekben való étkezés megfizethető élmény lehet, és figyelembe véve, hogy főételt, desszertet és italt is kap 27 euróért, ez nem túl drága élmény. De saját tapasztalataink alapján, amikor a Hard Rock Cafe-ban vacsorázunk, és megkóstoljuk a főételeket és a desszertet, nem vagyunk meggyőződve arról, hogy ez a legjobb módja annak, hogy elköltse a pénzét, ha ízletes ételt szeretne.

(Ez a cikk azon a tapasztalaton alapul, amelyet családként két felnőttel és négy gyerekkel látogattunk meg az étteremben 2024 májusában).

A Hard Rock Cafe kiválóan alkalmas Amerika kóstolására, de személyesen nem voltunk elégedettek a „Legendary Burgerrel”. Nagy elvárásaink voltak az étteremben ülve, különösen a hamburgerre, de csalódást okozott. Maga a hús meglehetősen íztelen volt, és bár jól nézett ki, hamburger volt, amit gyorsan elfelejtünk.

Burger, Hard Rock kávézó

A „Twisted Mac” egy másik étkezés volt, amit vártunk. A tészta és a sajt rendben volt, de csalódást okozott, ahogy egy száraz és unalmas grillezett csirkét adtak hozzá a tészta mellé.

Mac és sajt a Hard Rock kávézóban

A grillezett csirkével készült szendvics félrevezető volt. Valami olyasmit vártam, mint egy Club Sandwich, benne ízletes grillezett csirkedarabokkal, de ez valójában nem szendvics volt, hanem csirke hamburger. Összességében ez volt a főétel, amit a legjobban élveztem, de mégis más volt, mint amire számítottam, és nem olyasmi, amit újra megrendelnék.

A desszerthez kapott brownie / csokoládétorta többnyire rendben volt, bár jobb lett volna, ha meleg lenne. A tortát tejszínhabbal tálalták, ami olcsó terméknek tűnik a finom vaníliafagylalt helyett.

csokoládétorta desszert a bécsi Hard Rock Cafe-ban

Mi a következtetés? Érdemes ilyen étkezést foglalni a Hard Rock Cafe-ban?

Nem bántuk meg, hogy odamentünk. Végül is szép családi élmény volt, és a gyerekek először szórakoztak a Hard Rock Cafe látogatásában. De azt is mondták, hogy az étel, amit felszolgáltak nekünk, nem volt olyan, amit igazán élveztek, így amikor a jövőben Bécsbe megyünk enni, ez nem egy olyan hely, ahová vissza akarnak térni.

Ön is tesztelte a tapasztalatot? Hogy tetszett? Szeretné lefoglalni a programot? Használja az eseménynaptárat, és foglalja le az eseményt saját maga a GetYourGuide segítségével.

A legjobb események Bécsben 2024-ben

Mi történik Bécsben 2024-ben? Melyek a legnagyobb és legfontosabb események, amelyekre emlékeznie kell? Mindez nagyban függ az Ön érdeklődésétől, de ez a cikk megpróbál információt adni a legfontosabb bécsi koncertekről, fesztiválokról, piacokról és sporteseményekről 2024-ben. Kész vagy?

2024 fantasztikus év lesz. Sok minden történik a világban, és még ha nem is Bécsben vagy Ausztriában kerül megrendezésre, a párizsi nyári olimpia nagyban befolyásolja a bécsi életet is. Miért van ez? Lesznek olyan helyek, ahol megtekintheti a nyári olimpia összes eseményét, mind éttermekben és kávézókban, mind a szabadban, ahol több száz másikkal együtt nézheti. És ami még érdekesebb lehet a helyiek számára, az a nyáron Németországban megrendezésre kerülő labdarúgó Európa-bajnokság. Mivel Ausztria a torna legjobb csapatai között van, Bécs-szerte sokan szurkolnak majd játékosaiknak, és remélik, hogy Ausztria minden eddiginél jobban teljesít a futball Európa-bajnokságon.

De térjünk vissza Bécs városához és mindazokhoz a fantasztikus dolgokhoz, amelyek ebben az évben a városban történnek. Nagyon sok eseményt fogunk felsorolni, és nem feltétlenül időrendi sorrendben. Más szavakkal, nézze át a teljes cikket, hogy megtudja, hogy ezen események bármelyike érdekli-e Önt vagy sem.

Bécs legfontosabb eseményei 2024-ben

Először is, augusztus egy őrült hónap lesz Bécsben. Ez az a hónap, amikor Párizsban rendezik a nyári olimpiát, de több tízezer embert is vonz Bécsbe. Miért van ez? Koncertekre számíthatunk a világ jelenlegi legnépszerűbb énekesével, és több koncertre is a világ talán legnépszerűbb zenekarával.

Coldplay koncertek Bécsben

Augusztusban négy fantasztikus koncertnek nézünk el a Coldplay-jel az Ernst Happel Stadionban. Nagyon sok olyan város van Európában, amely szívesen adott volna otthont ilyen koncerteknek, de rendkívül szerencsések vagyunk, hogy Bécs is közéjük tartozik. Ezért lesznek emberek egész Európából Bécsbe, mert a Coldplay 2024-ben nem jön el az országukba. De milyen fantasztikus lehetőség megnézni és megtapasztalni Bécs gyönyörű városát, és a világ legnépszerűbb zenekarának zenéjét. Talán Bécsbe is el kellene jönnie valamelyik Coldplay koncertre?

Coldplay Bécsben

Az első Coldplay koncert augusztus 21-én, az utolsó augusztus 25-én lesz.

Taylor Swift koncertek Bécsben

Néhány héttel azelőtt, hogy a Coldplay Bécsbe érkezik, az a személy, akit a TIME magazin 2023-ban az „Év emberének” választott, Bécsbe látogat. Taylor Swift, a világ jelenlegi legnépszerűbb énekese az Ernst Happel Stadionban is fellép (akárcsak a Coldplay), és a stadion minden este tele lesz. 12 éves korában kezdett dalokat írni, és 16 éves korában érte el a nagy áttörést. Country énekesi háttérrel rendelkezik, de ma már inkább popművész, aki tudja, hogyan kell használni a hangját és hogyan kell mozgatni a testét. Számos dalát a Spotify-on több mint 1 500 000 000 alkalommal játszották le, és a YouTube-on található videói ugyanolyan népszerűek.

Taylor Swift bécsi koncertjei a 2023-ban kezdődött nagy nemzetközi turnéjának részét képezik. Ha nem tud ott lenni a Taylor Swift egyik bécsi koncertjén, akkor megnézheti a „Taylor Swift – Era Tour” című filmet, amely a koncert moziváltozata.

Taylor Swift koncert Bécsben

Az első Taylor Swift koncert az Ernst Happel Stadionban augusztus 8-án, az utolsó koncert pedig augusztus 10-én lesz.

Egyéb koncertek Bécs helységben

2024-ben a Coldplay és Taylor Swift koncertek mellett sok más koncert is lesz Bécsben, de egyik sem hasonlítható össze ezeknek a koncerteknek a méretével és népszerűségével. Ha többet szeretne olvasni más bécsi koncertekről, nézze meg bécsi naptárunkat, hogy többet megtudjon arról, mi történik Bécsben.

De megemlíthetünk néhányat a 2024-ben Bécsbe érkező művészek közül például Taylor Swift és a Coldplay mellett;

 • Andre Rieu
 • Sír
 • Képzelje el ezt
 • Ehrlich testvérek
 • Wanda
 • Die Fantastischen Vier
 • Robogó
 • és még sokan mások…

Nincs év a klasszikus húsvéti és karácsonyi vásárok nélkül Bécsben.

Lehet, hogy viccnek hangzik, de az éves karácsonyi vásárok minden évben a legnépszerűbb esemény Bécsben. Emberek tízezrei utaznak Bécsbe, hogy forró bort igyanak, kolbászt egyenek, igyanak még egy kis bort, vásároljanak mindenféle dolgot, amire nincs szükségük, és hogy lássák, milyen gyönyörű Bécs városa az esti csodálatos fényekkel.

Bécs varázslatos város novemberben és decemberben, és napnyugta után lenyűgöző. Amikor felkapcsolják a villanyt a Rathausplatz karácsonyi vásárán, és maga a városháza is ki van világítva… Nehéz szavakkal leírni. Fantasztikus, és valószínűleg évente több millió képet készítenek a látogatók a karácsonyi vásár előtt.

Karácsonyi vásárok Bécsben
Fotó a bécsi városháza előtti karácsonyi vásárról – Shutterstock / Burben

A bécsi karácsonyi vásárok általában november közepén nyitnak ki, és karácsony után néhány napig nyitva maradnak. Egyes piacok január elejéig nyitva maradnak. A Rathausplatz karácsonyi vására mellett érdemes sétálni a karácsonyi varázslatba öltözött belvárosban. Érdemes meglátogatnia Schönbrunn-t is, a csodálatos kastélyt egy hatalmas parkkal. Nem csak élvezheti a karácsonyi vásárt, hanem belülről is felfedezheti a palotát, és órákig sétálhat a parkban. Ha gyerekeket szeretne magával hozni, látogasson el az állatkertbe is, amely a palota parkjában található.

És igen, az éves Schönbrunn húsvéti vásár egy újabb népszerű esemény, amely több ezer embert vonz Bécsbe. Lehet, hogy nem olyan nagy és ismert, mint a karácsonyi vásárok, de még mindig érvényes ürügy arra, hogy húsvéti ünnepek alatt látogasson el Schönbrunnba és Bécsbe.

Kiállítások a Szépművészeti Múzeumban

Bécsben számos csodálatos múzeum található. A leghíresebb mind közül a Szépművészeti Múzeum, más néven Kunsthistorisches Museum. A múzeum állandó kiállításai megdöbbentőek, de egy jó időszaki kiállítás további ürügyet ad Bécs meglátogatására.

2024-ben több időszaki kiállítás is lesz a múzeumban, amelyeket érdemes meglátogatni, és a legérdekesebb kiállítások a következők:

 • Holbein. Burgkmair. Dürer (reneszánsz északon), március 19-től
 • Rembrandt – Hoogstraten (Szín és illúzió), október 24-től
Stephansdom Bécsben
Egy mesterséges intelligencia készítette a bécsi Stephansdom festményét, amelyet Rembrandt stílusában készítettek.

A Szépművészeti Múzeum mellett érdemes megnézni a népszerű múzeumok ideiglenes és állandó kiállításait is, mint például:

 • Természettudományi Múzeum.
 • Hundertwasser-ház.
 • Albertina Múzeum
 • Leopold Múzeum
 • Bécsi Tudományos Múzeum
 • Sigmund Freud Múzeum.

Bécsben rengeteg futóverseny van.

Ahogy az ember nem várná el, hogy egy karácsonyi vásár több tízezer embert vonzzon egy városba, valószínűleg nem gondolt arra, hogy egy városban minden futóverseny turisták ezreit hozza egy városba. Ez helytelen! A nagy maratonok és futóversenyek annyira népszerűek, hogy az emberek órákig utaznak autóval, vonattal és repülővel, hogy részt vegyenek. Bécs egy olyan város, ahol sok futóverseny van, és bár a legnagyobb a bécsi maraton, rengeteg verseny van azok számára, akik nem képesek teljes maratont futni.

Egész évben vannak futóversenyek, de a legnagyobb sűrűség ősszel és decemberben van. Ebben az időszakban éjszakai futóversenyeket, félmaratonokat, női futóversenyeket, újévi futóversenyeket, adventi futóversenyeket és még sok minden mást futtathat.

Ha szeretsz futni, akkor mindenképpen kombináld a bécsi utazásodat valamilyen futóversennyel. Ha (még) nem szeretsz futni, akkor itt az ideje felkészülni, és ürügyként használni a 2024-es bécsi látogatáshoz.

Bécsi terepfutás

Vannak futóversenyek is, amelyek kivisznek a vadonba, ahol zöld környezetben futsz fel és le. Ilyen verseny például az éves Vienna Trail Run.

Bécs ünneplése!

Van néhány ünnep, amelyre érdemes figyelni, ha a helyiekkel szeretne ünnepelni Bécsben. Az egyik ilyen ünnepség az éves Lichterfest, amelyet az Alte Donau Insel-en (Öreg Duna-sziget) rendeznek meg. Általában július végén rendezik meg, és ezen az estén élvezheti a Bécs feletti égboltot, amely tele van gyönyörű tűzijátékkal.

Egy másik esemény, amely Bécset ünnepli, a Wiener Festwochen. Ez nem csak egy esti esemény, hanem több mint egy hónapig tart, és fantasztikus koncertekkel és egyéb kulturális programokkal jár. Európa számos városában rendeznek tavaszi fesztiválokat, és ezt sokan Bécsi Tavaszi Fesztiválnak nevezik. A nyitóprogramot a Városháza előtt rendezik, és ez egy látványos koncert Bécs egyik legszebb helyszínén. Ha érdeklik a kulturális programok, például színházi előadások, klasszikus zenei koncertek és még sok más, akkor ez lehet az Ön számára!

Wiener Festwochen
Így érződik a bécsi Wiener Festwochen nyitókoncertjén is.

Ezek a legmenőbb események, amelyek 2024-ben Bécsben történnek. De sok más program is van, amelyeket érdemes megnézni, valamint Bécsbe jönni (egész évben elérhető). Olvassa tovább, hogy ajánlásokat kapjon.

A programok és rendezvények Bécsben egész évben elérhetők.

Mint már említettük, Bécsben fantasztikus múzeumok találhatók, amelyeket meg kell látogatnia, függetlenül attól, hogy mikor jön Bécsbe. Ragyogó állandó kiállításaik vannak, és nincs szükség ideiglenes kiállításra ahhoz, hogy ezek a múzeumok érdekesek legyenek.

Lehet, hogy nem akar múzeumba menni, de mégis meg kell látogatnia a Dunauturmot . Itt élvezheti a nagyszerű kilátást minden irányban, és ha romantikus reggelit, ebédet vagy vacsorát szeretne, akkor ez a hely!

A bécsi akvárium és állatkert két olyan helyszín, amelyet fiatalok és idősek egyaránt szeretnek. Az akvárium beltéri, ami azt jelenti, hogy egész évben csodálatos, különösen esős és hideg bécsi napokon, amikor nincs kedve túl sok időt tölteni a szabadban. Ha még több adrenalinra vágyik, utazzon metróval a Pratersternbe, és látogassa meg a Práter környékét. Itt élvezheti a hullámvasutakat és más programokat, amelyek adrenalinlöketet adnak. Itt található a legendás Riesenrad is, amely gyakran szerepel bécsi képeken és képeslapokon.

Riesenrad a Práterben

Ha még nem járt Európának ezen a részén, és több napja van Bécsben, akkor fontolóra vehet egy egynapos kirándulást Pozsonyba, Szlovákia fővárosába is. Hajóval könnyen meglátogathatja a várost, ami azt jelenti, hogy megtapasztalhat egy kirándulást a Dunán, és egy másik európai fővárosban ugyanazzal a programmal. Ha Ausztrián belül szeretne maradni, akkor Ausztria egyik legnépszerűbb helyszíne a turisták körében a gyönyörű Hallstatt. Bécsből sok egynapos kirándulás van Hallstattba, így ha ez érdekli Önt, nézze meg.

A fenti képek Hallstattból származnak. Jól néz ki, mint egy szép hely a látogatáshoz, nem? Akár hegymászással és fantasztikus kilátással is kombinálhatja, ha úgy dönt, hogy megmássza a Hallstattot körülvevő hegyek bármelyikét.

Ha úgy dönt, hogy Bécsben marad, ne felejtse el, hogy a spanyol lovasiskola olyan programokat kínál, amelyekben egész évben lovasbemutatókat láthat. Ez a Hofburgban található, ami azt jelenti, hogy Bécs egyik legszebb palotáját láthatja, miközben élvezi a programokat.

Végül ne felejtsük el, hogy energiára van szüksége ahhoz, hogy élvezze ezeket a programokat Bécsben. Az almás rétes híres öröm Ausztriából, de ez csak desszert vagy édesség a csésze kávé mellett. Sok más sütemény is létezik, ezért ha édességeket szeret, látogasson el egy cukrászdába, hogy élvezze az életet.

Ha készen áll egy meleg ételre, a hagyományos bécsi szelet kötelező étkezés Bécsben. Ezt a hagyományos bécsi éttermekben találja meg. Ha exkluzív ételeket szeretne, akkor Bécsben számos Michelin-csillagos étterem található. Ne felejtse el nagyon korán lefoglalni asztalát, ha ezen éttermek bármelyikében szeretne vacsorázni.

Michelin-csillagos éttermek Bécsben:

 • Amador (3 csillag)
 • Tian (1 csillag)
 • Silvio Nickol Gourmet (2 csillag)
 • Konstantin Filippou (2 csillag)
 • Edvard (1 csillag)
 • Steiereck im Stadtpark (2 csillag)
 • Kötény (1 csillag)
 • Pramerl &; A farkas (1 csillag)
 • Mraz & Sohn (2 csillagok)
 • [aend] (1 csillag)

Jó étvágyat!


Reméljük, hogy ez a cikk javaslatokat adott arra, hogy mit kell tennie Bécsben 2024-ben, és talán mikor kell Bécsbe jönnie 2024-ben. Ha tippjei és tanácsai vannak más bécsi programokkal és tevékenységekkel kapcsolatban, használja az alábbi megjegyzés mezőt, és ossza meg gondolatait!

Gyalogtúra Bécsben – a város felfedezése a Wien Westbahnhoftól a Stephansdomig sétálva.

A Wien Westbahnhoftól a Stephansdomig sétálva fantasztikus módja Bécs felfedezésének. A két hely közötti távolság körülbelül 3,5 kilométer, és a séta körülbelül 35-40 percet vesz igénybe (ha csak sétálsz). Természetesen ugyanaz a távolság könnyen eltarthat több óráig, ha megáll fotózni, vásárolni, és felfedezni a látnivalókat és látnivalókat, amelyekkel útközben találkozik.

Ez a cikk javaslatot tesz a Wien Westbahnhof és a Stephansdom közötti gyalogos útvonalra, és többet fog elmondani a különböző látnivalókról, amelyekre séta közben számíthat.

1) Wien Westbhanhof

A Wien Westbahnhof, vagy a bécsi Nyugati pályaudvar története a 19. századig nyúlik vissza. Hivatalosan 1858-ban nyitották meg, így Bécs egyik legrégebbi vasútállomása. Akkoriban a vonatok új és izgalmas utazási módot jelentettek, és a Westbahnhof döntő szerepet játszott Bécs összekapcsolásában Ausztria és Európa más részeivel.

Az évek során az állomás számos változáson és felújításon ment keresztül, hogy lépést tartson az utazók növekvő számával. Bővült és modernizálódott, hogy a mai forgalmas közlekedési csomóponttá váljon. A Wien Westbahnhof építészete is fejlődött, ötvözve a történelmi elemeket a kortárs stílusokkal.

Története során az állomás jelentős pillanatokat tapasztalt, beleértve a gőzmozdonyok virágkorát, a vasútvonalak villamosítását és a nagysebességű vasúti közlekedés növekedését. Ma a Wien Westbahnhof a város gazdag vasúti örökségének és folyamatos szerepének bizonyítéka a közeli és távoli emberek utazásának megkönnyítésében.

2) Mariahilfer Straße:

Ahogy elhagyja a vasútállomást és átkel az úton, a rendkívül népszerű és forgalmas Mariahilfer Straße utcában találja magát. Ez egy híres bevásárlóutca. Számos üzlet, kávézó és étterem található. Ez egy jó hely arra, hogy megnézze, hogyan töltik az emberek Bécsben az idejüket. Bevásárolhat egy kis kirakatot, vagy megragadhat egy gyors harapnivalót, ha éhes.

Mariahilfer Strasse

Sok épületet érdemes megnézni, amikor a városközpont felé sétál. Íme néhány a legérdekesebb helyek közül.

 • Haus des Meeres (A tenger háza): Ez egy hűvös épület, amely olyan, mint egy nagy akvárium. Sok halat és tengeri állatot láthat benne. Jó móka meglátogatni és megismerni a víz alatti világot.
 • Raimund Színház: Ez egy nagy hely, ahol az emberek műsorokat és színdarabokat néznek. Az épület nagyszerűnek tűnik, és története során különböző előadásokkal szórakoztatja az embereket.
 • Gerngross bevásárlóközpont: Ez egy nagy bevásárlóhely, ahol sok üzlet található. Mindenféle dolgot megtalálhat itt, a ruháktól a kütyükig. Ez egy jó hely, ha szeretsz vásárolni.
 • Mariahilfer templom (Mariahilferkirche): Ez a templom békés hely az utca mentén. Nem olyan nagy, mint néhány más templom, de egyedülálló varázsa van. Bemehetsz, és szánhatsz egy pillanatot magadra.

Ahogy az utca végére ér, Bécs egyik legszebb terén találja magát.

3. Maria-Theresien Platz:

A Maria Theresien Platz egy nagy tér Bécsben, ahol mindkét oldalon két nagy múzeum található. Beszéljünk róla egyszerű szavakkal!

A tér mindkét oldalán található nagy, lenyűgöző épületek két fontos múzeumnak adnak otthont: a Természettudományi Múzeumnak (Naturhistorisches Museum) és a Művészettörténeti Múzeumnak (Kunsthistorisches Museum). Ezeket a múzeumokat egy Mária Terézia nevű különleges hölgy miatt építették, aki régen királynő volt. Hatalmas királynő volt, aki sok évvel ezelőtt élt. Szerette a művészetet és a tudományt, ezért úgy döntött, hogy megépíti ezeket a múzeumokat, hogy mindenkivel klassz dolgokat osszon meg. A múzeumok az 1800-as évek végén épültek, és olyanok, mint a nagy kincsesládák, tele érdekes dolgokkal.

Maria-Theresien Platz

A Mária Terézia tér közepén egy széken ülő Mária Terézia nagy szobra áll. Az emberek gyakran ülnek a szobor körül, és van egy szép kert is. A tér jó hely egy kis szünetre, élvezni a környéket, és talán harapnivalózni.

Ha van ideje, mindkét múzeumot érdemes meglátogatni. Az alábbiakban röviden összefoglalhatja, mire számíthat, ha meglátogatja valamelyik múzeumot.

 1. Természettudományi Múzeum: Képzeljen el egy helyet, ahol hatalmas dinoszaurusz csontvázakat, fényes drágaköveket és mindenféle állatot láthat. Ez az, amit a Természettudományi Múzeumban talál. Olyan, mint egy utazás az időben és a természetben.
 2. Művészettörténeti Múzeum: A másik oldalon a Művészettörténeti Múzeum olyan, mint egy óriási művészeti galéria. Gyönyörű festményeket, szobrokat és még ókori egyiptomi múmiákat is láthat. Olyan, mintha belépnénk a kreativitás és a történelem világába.

Tehát a Maria Theresien Platz nem csak egy nagy nyitott tér; Ez egy olyan hely, ahol két csodálatos múzeum található, amelyek a természet és a művészet csodáit tartják. Kicsit olyan, mint egy utazás az időn és a kreativitáson keresztül, és mindezt élvezheti ezen a gyönyörű téren Bécs szívében.

4) Hofburg palota:

Haladjon tovább kelet felé, és eléri a Hofburg palotát. A palota Ausztria gazdag történelmének és császári nagyságának fenséges szimbóluma. Az évszázadok során épült nagy palota tanúja volt a hatalmas uralkodók uralkodásának és jelentős eseményeknek adott otthont.

A 13. században épült, és a Habsburg-dinasztia, Európa egyik legbefolyásosabb királyi családjának elsődleges lakóhelye volt. Idővel kiterjedt komplexummá bővült, bemutatva a különböző időszakok különböző építészeti stílusait.

Hofburg

Lehetőség van arra, hogy sétáljon a környéken, és csak kívülről nézze meg az épületeket, de ha belülről szeretné felfedezni, akkor közelebbről megvizsgálhatja az olyan érdekes dolgokat, mint:

 • A Sisi Múzeum.
 • Császári lakosztályok.
 • Egy gyönyörű ezüst gyűjtemény.
 • A Hofburg kápolna.
 • A spanyol lovasiskola.
 • A Nemzeti Könyvtár.

Készen állsz arra, hogy tovább sétálj? Egyre közelebb kerülsz a Stephansdomhoz, de még mindig van néhány dolog, amit érdemes felfedezni, mielőtt megérkezel.

5) Szent Mihály-templom (Michaelerkirche) a Michaelerplatzon

Ahogy elhagyja a Hofburg környékét, a Michaelerplatzon találja magát. Ez egy nagyszerű lehetőség egy csésze kávé inni, de ha inkább arra szeretne összpontosítani, amit lát, akkor ezeket a dolgokat érdemes közelebbről megvizsgálni.

A 13. századig visszanyúló Szent Mihály-templom tanúja volt Bécs gazdag történelmének. Alapjai a középkor történeteivel visszhangoznak, így a város egyik legrégebbi és legelismertebb látnivalója.

Ha közelebbről megnézzük a templomot, könnyen megdöbbenhet az építészeti részletek. A homlokzatot bonyolult faragványok és díszítőelemek díszítik, amelyek bemutatják azoknak a művészeknek a kivitelezését, akik életre keltették ezt a szerkezetet. A templom tornyai az ég felé nyúlnak, impozáns, mégis kecses sziluettet alkotva Bécs látképével szemben.

 Michaelerplatz

Belül a magas mennyezet a nyitottság érzését kelti, és a napfény élénk ólomüveg ablakokon keresztül áramlik, meleg fényt vetve a belső térre. A templom békés szentély, amely hívőket és csodálókat egyaránt hív elmélkedésre és vigasztalásra.

A Szent Mihály-templom ma is szerepet játszik Bécs lakóinak és látogatóinak életében. Rendszeres szolgáltatásai, kulturális eseményei és időtlen szépsége olyan úti céllá teszi, amely meghaladja az időt, és mindenkit meghív, hogy értékelje a történelem, a spiritualitás és a művészet összefonódását.

6. Graben és Kohlmarkt:

Most, hogy elhagyta a Hofburgot és a Michaelerplatzot, itt az ideje, hogy sétáljon a Kohlmarkton keresztül, majd forduljon rá a Grabenre. Ezt követően a Stephansdom mellett találja magát. De ne fuss. A Kohlmarkt elején található a híres Cafe Demel.

A bécsi Cafe Demel egy történelmi és híres kávéház, amely évszázadok óta elbűvöli a helyieket és a látogatókat egyaránt. 1786-ban alapították, és a város egyik legrégebbi cukrászdája, és gazdag hagyománya tapintható attól a pillanattól kezdve, hogy belép.

Inkább pénzt költene vásárlásra? Nagyon sok luxusüzlet található ezen a területen, köztük a Michael Kors, Karl Lagerfeld és sok más márka. Ha még több luxusmárkára vágyik, sétáljon egyenesen előre és jobbra a Bognergasse mentén, ahelyett, hogy jobbra fordulna Graben felé. Ezután még több hasonló üzletet talál, mint például a Louis Vuitton, a Prada és még sok más.

Grabenbe érve először a Wiener Pestsäule-val, más néven a bécsi pestisoszloppal találkozik. Régen épült, a 17. században, hogy emlékezzen és tisztelegjen az emberek előtt, akik halálos betegséggel, úgynevezett pestissel szembesültek. Az emlékmű magas és sok bonyolult részlettel rendelkezik. A tetején Szűz Mária szobra található, akit a remény és a védelem szimbólumának tekintenek. Körülötte szobrok és faragványok láthatók, amelyek a pestis történetét és a város ellenálló képességét mesélik el.

Bécsi pestisoszlop

Séta közben látni fogja a Leopold-kutat. A szökőkútnak magas oszlopa van, amelyen víz folyik le. Nem csak dekorációként szolgál – a víz tiszta és biztonságosan iható. A helyiek és a turisták gyakran megállnak, hogy szomjukat az édesvízzel oltsák. A szökőkút tetején I. Lipót, a múlt császárának szobra található. Ő az a fickó, aki megrendelte a szökőkút építését, és szobra történelmi hangulatot kölcsönöz a nyüzsgő Graben utcának.

7) Szent István-székesegyház (Stephansdom):

Végül megérkezik a Szent István-székesegyházba. A templom a 12. században épült! Ez több mint 800 évvel ezelőtt történt. Akkoriban az emberek összefogtak, hogy felépítsék ezt a nagy templomot, és Bécs szimbólumává vált. Építése óta a Szent István-székesegyház sokat látott. Túlélte a háborúkat, változásokat és még néhány tüzet is. Minden alkalommal, amikor valami történt, az emberek keményen dolgoztak, hogy megjavítsák és még szebbé tegyék.

Stephansdom

A bécsi emberek számára a Szent István-székesegyház olyan, mint egy nagy, kőből készült mesemondó. Ez őrzi a város történelmét, és amikor megnézzük tornyait és színes tetőjét, érezheti a múlt szellemét. Ez egy olyan hely, ahol fontos események, például esküvők és szertartások történnek még ma is.

Szánjon időt a katedrális felfedezésére. Bemehetsz, és megnézheted, hogyan néz ki. Ne felejts el felnézni – a mennyezet csodálatos. Ha készen állsz rá, felmászhatsz a torony tetejére. Innen szuper hűvös kilátás nyílik az egész városra.


Reméljük, élvezte a sétát velünk a Wien Westbahnhoftól a bécsi Stephansdomnig. Ha megjegyzése vagy kérdése van, vagy szeretné, ha más érdeklődési útvonalakat írnánk le, írjon megjegyzést alább.

A legjobb futóversenyek Bécsben minden évben

Bécs, Ausztria fővárosa, nemcsak lenyűgöző építészetéről, gazdag történelméről és élénk kultúrájáról ismert, hanem virágzó futószínteréről is. Festői útvonalaival, jól szervezett rendezvényeivel és sokszínű futóközösségével, amely legalább annyira sokszínű, mint lelkes, Bécs mind az amatőr, mind a profi futók menedékévé vált. Minden évben rengeteg futóverseny díszíti a város utcáit, parkjait és nevezetességeit, lehetőséget biztosítva a résztvevőknek, hogy feszegessék határaikat, miközben felfedezik a várost. Ebben a cikkben kiemeljük Bécs legjobb futóversenyeit, amelyeket évente rendeznek meg.

1. Bécsi városi maraton

A Vienna City Marathon minden bécsi futóverseny nagyapja. Az április végén vagy május elején tartott maraton a világ minden tájáról vonzza a résztvevőket. A verseny számos lehetőséget kínál, beleértve a teljes maratont, a félmaratont és a váltóversenyt a csapatok számára. A futókat egy festői útvonal várja, amely Bécs szívén keresztül vezet, bemutatva a város ikonikus nevezetességeit, mint például a Bécsi Állami Operaház, a Szent István-székesegyház és a gyönyörű Práter Park. A hangulat elektromos, nézők ezrei sorakoznak az utcákon, hogy szurkoljanak a futóknak.

Bécsi éjszakai futás

2. Bécsi éjszakai futás

Ahogy lemegy a nap, a Vienna Night Run bevilágítja a várost. A jellemzően szeptember elején megrendezésre kerülő 5 kilométeres verseny egyedülálló futási élményt kínál Bécs történelmi központjában. A résztvevők sötétben világító kiegészítőket viselnek, és arra ösztönzik őket, hogy viseljék a legvilágosabb, legszínesebb futófelszerelésüket. Az útvonal mentén található zeneállomásokkal és a célban tartott afterpartyval ez a verseny ötvözi a fitneszt és a szórakozást, így tökéletes minden szintű futó számára.

3. A szilveszteri futás

Mi lehetne jobb módja az új év köszöntésének, mint egy frissítő futás Bécs utcáin? A december 31-én tartott szilveszteri futás kellemes módja annak, hogy adieu-t búcsúztasson az óévre, és egészséges hangon kezdje az újat. Az esemény egy 5 kilométeres és egy 10 kilométeres versenyt is magában foglal, ünnepi öltözékben vonzza a futókat. A verseny Bécs történelmi Práter parkjában kezdődik és ér véget, emlékezetes élményt nyújtva a város szívében.

4. Bécsi üzleti futás

A Vienna Business Run nemcsak verseny, hanem csapatépítő esemény is. Általában szeptemberben tartják, és úgy tervezték, hogy a vállalati csapatok részt vegyenek és kötődjenek, miközben elősegítik az egészséget és a fitneszt. Az esemény része egy 4,1 kilométeres futás a gyönyörű bécsi Práter Parkon keresztül. Ez egy fantasztikus módja az üzlet és a szórakozás ötvözésének, mivel a különböző vállalatok csapatai barátságos légkörben versenyeznek.

5. Wiener Frauenlauf (Bécsi női futás)

A nők egészségének és fitneszének előmozdítása érdekében májusban kerül megrendezésre a Vienna Women’s Run. Ez az esemény különféle versenylehetőségeket kínál, beleértve az 5 kilométeres futást, a 10 kilométeres futást és a nordic walking eseményt. Ez a női egyenjogúság és atlétika ünnepe, és az útvonal jellemzően Bécs festői Prater parkján keresztül vezet.

6. Bécsi terepfutás

Azok számára, akik kedvelik az off-road futás izgalmát, a Vienna Trail Run a tökéletes választás. Az általában szeptemberben megrendezésre kerülő esemény különböző terepfutási távolságokat kínál, a 10 kilométertől a kihívást jelentő 44 kilométerig. A versenyútvonal Bécs környező erdőit és dombos terepeit fedezi fel, üdítő tájváltozást biztosítva azoknak a futóknak, akik élvezik a szabadban töltött időt.


Szeretne többet olvasni ezekről az eseményekről, és látni, mikor kerülnek sor 2024-ben? Tudja meg , mi történik Bécsben itt.

Ha rákattint a linkre, többet olvashat más futóversenyekről is, mint például a Leopold Run, az Adventi Futás, a Bécsi Félmaraton és még több verseny.

Hogyan utazhatok Schönbrunnba tömegközlekedéssel?

A bécsi utazás egyik fénypontja Schönbrunn. Sokan úgy gondolnak Schönbrunnra, mint egy királyi palotára, és ez igaz. De azt gondolni, hogy Schönbrunn csak királyi palota, nagy hiba. A palotának gyönyörű kertje van, ahol órákig sétálhat fel és le, miközben gyönyörű fákat, színes virágokat és dicsőséges kilátást élvez a Gloriette-ből. Azt hitted, ennyi? Ne felejtsük el, hogy Schönbrunnban található Európa legrégebbi állatkertje. A 18. század közepén alakult, és ott pandákat, oroszlánokat, tigriseket és sok más egzotikus állatot láthat. Más szóval, több száz oka van arra, hogy Schönbrunnba látogasson. De hogyan utazhat Schönbrunnba tömegközlekedéssel? És érdemes-e egyetlen jegyet használni, vagy jobb, ha napi kártyával utazik?

Bécs tömegközlekedéséről sok információt talál itt a Vienna Guide-ban. Ha rákattint a linkre, többet olvashat a tömegközlekedés árairól, és megnézheti az osztrák főváros összes metróvonalát bemutató részletes metrótérképet is.

Egyszeri jegyet vagy 24 órás jegyet vegyek?

A cikk megjelenésekor egyetlen tömegközlekedési jegy ára 2,40 euró, míg a napijegy ára 8 euró. Más szóval, ha háromszor utazik, olcsóbb egyszeri jeggyel utazni, mint napijeggyel. Ha csak tömegközlekedéssel szeretne utazni Bécs belvárosa és Schönbrunn között, majd ugyanúgy utazik vissza, akkor csak két jegyre van szüksége, és az egyszeri jegyek a legolcsóbb megoldás.

Schönbrunn: hogyan juss oda?

A legegyszerűbb és legkényelmesebb módja annak, hogy Schönbrunnba utazzon a bécsi metró használatával. Rendkívül könnyen érthető, és a zöld vonal (U4) közvetlenül Schönbrunnba vezet. Ez a vonal Bécs több központi pontján is megáll, többek között a Karlsplatzon és a Schwedenplatzon. Ez a metróvonal keresztezi Bécs összes többi metróvonalát, ami azt jelenti, hogy könnyen válthat a vonalak között, ha másik metrót kell használnia, mielőtt a zöld vonalhoz érne. Jó tudni, hogy egy jegy elegendő a teljes utazáshoz a metrórendszerben, vagyis új jegy érvényesítése nélkül is átszállhat.

Utazás Schönrbunnba metróval

Ez az információ lehetővé teszi, hogy Schönbrunnba utazzon Bécs tömegközlekedésével. Hasznos tudni, hogy körülbelül 400 méterre kell sétálnia a metróállomástól a Schönbrunn kapujáig. Ez a legtöbb ember számára nem okozhat problémát, de érdemes tudni az érkezés előtt.

Még két ok arra, hogy látogasson el Schönbrunnba.

Meséltünk a fantasztikus palotáról, a kertről, a fákról, a virágokról, az állatkertről és számos más okról, amiért érdemes Schönbrunnba látogatni. De van két ok, ami még népszerűbbé teszi ezt a területet karácsony és húsvét körül… az éves karácsonyi vásár és az éves húsvéti vásár. Ezek fantasztikus események, ahol fantasztikus környezetben vásárolhat hagyományos osztrák ételeket és kézzel készített ajándéktárgyakat. Lenyűgözően néz ki egész nap, de különösen este, amikor a palota ki van világítva, és a karácsonyi vásár standjai (és a húsvéti vásár standjai) ki vannak világítva.

Ajánlások a bécsi karácsonyi vásárra

Bécs lehet a világ legszebb városa, amelyet a karácsonyi vásár szezonban érdemes meglátogatni. Fantasztikus hangulata, rengeteg karácsonyi vásár és gyönyörű fények mindenhol.

Azok, akik szeretik a karácsonyi vásárokkal rendelkező várost, imádni fogják Bécset. Ha még nem járt a városban, akkor a karácsonyi vásár szezonban meg kell látogatnia. Európa-szerte jártunk már karácsonyi vásárokon, de semmi sem hasonlítható Bécs városához karácsony előtt. Ez nem csak egy karácsonyi vásárokkal rendelkező város; ez önmagában egy nagy karácsonyi vásár. Mindenütt talál standokat, ahol forró bort vásárolhat, rengeteg piac van, és vannak olyan egyedi piacok, amelyek teljesen eltérnek az Európa más piacaitól (például a Spittelberg piac).

Karácsonyi vásárok Bécs
Látogassa meg a gyönyörű bécsi karácsonyi vásárokat – By Burben / Shutterstock

Ennek a cikknek nem az a célja, hogy elmondja a különböző bécsi karácsonyi vásárokat. Ha többet szeretne megtudni a bécsi karácsonyi vásárokról, kattintson a linkre, és olvassa el a cikket. Ebben a cikkben adunk néhány ajánlást és tippet, amelyek segítenek Önnek, amikor novemberben / decemberben Bécsbe látogat azzal a szándékkal, hogy meglátogassa a karácsonyi vásárokat.

Ajánlások a bécsi karácsonyi vásárra

Készülj fel a tömegre

Bécs fantasztikus karácsony előtt. Ennek következtében mindenhol fel kell készülnie a tömegre, különösen hétvégén. Bécs leghíresebb karácsonyi vására, a Rathausplatz előtti a legzsúfoltabb mind közül. Néha nehéz lehet megnézni az összes terméket a különböző standokon a látogatók száma miatt. Vannak, akik élvezik a tömeget, de ha nem különösebben élvezi őket, próbálja meg meglátogatni a karácsonyi vásárokat napközben hétköznap (nem hétvégén). Délután/este a hét minden egyes napján tömeg lesz.

Sétáljon gyalog

Ahogy a bevezetőben említettük, Bécs fantasztikus város a karácsonyi vásár szezonban. Mindenütt karácsonyi vásárok vannak. Ezért javasoljuk, hogy fedezze fel Bécs városközpontját gyalog. Sétáljon körül, érezze a város illatát, és fedezze fel a karácsonyi vásárokat, amelyekről nem olvasott a bécsi kalauzban vagy máshol az interneten. Álljon meg, hogy megkóstoljon egy forró bort egy standon valahol a semmi közepén. Vigyen magával GPS-t (vagy készítse elő a Google Térképet), hogy Bécs belvárosának utcáin sétálva hazataláljon, mert lehet, hogy valójában nem tudja, hol van!

Karácsonyi vásár Bécsben
Kép a bécsi Karlsplatz karácsonyi vásáráról – By trabantos / Shutterstock

Vásároljon forró borosbögrét

Amikor meglátogatja a bécsi karácsonyi vásárokat, valószínűleg beleszeret a városba. Mire hazatér, már alig várja, hogy megtervezze jövőre bécsi karácsonyi vásári kirándulását. Az egyik szép hagyomány, amelyet létrehozhat, az éves karácsonyi vásár csésze megvásárlása a városháza előtti vásáron. Minden évben új poharat készítenek, így ez egy szép emléktárgy lehet, amelyet hazavihet.

Hozz meleg ruhát

Ne felejtsük el, hogy Bécs novemberben és decemberben elég hideg lehet. Lehet, hogy nem érzi azonnal, de ha azt tervezi, hogy több órán át sétál a városban, hideg lehet a lába, vagy a füle piros lehet. Vigyen magával inkább extra meleg ruhát, biztosítva, hogy órákig kint maradhasson anélkül, hogy nyomorultul érezné magát a hideg miatt.

Egyél a karácsonyi vásárokon

Lehet, hogy nem akarja minden ételét kint enni a karácsonyi vásárokon, de győződjön meg róla, hogy néhányszor eszik a karácsonyi vásárokon. Olyan sok érdekes dolgot lehet megkóstolni, és valószínűleg lehetősége lesz enni olyan ételeket, amelyeket még nem kóstolt. Lehet, hogy szkeptikus vagy, aki csak azokat az ételeket szereti, amelyeket korábban szeretsz, de néha bele kellett szeretned abba az ételbe is, ezért miért nem próbálsz ki valami újat, és talán újra beleszeretsz? Ha megkóstolsz valamit, ami nem tetszik, akkor mi van? Pár eurót költöttél arra, hogy megkóstolj valamit, ami néhány euróval szegényebbé tesz, de élményben gazdagabb. Azt hiszem, azt fogja mondani, hogy megérte!

Éljen Bécs szívében

Bécsben mindenütt vannak karácsonyi vásárok. Legtöbbjük Bécs szívében található, néhány kivétellel, például a Schönbrunn karácsonyi vásárral. Ennek ellenére sok időt takaríthat meg, ha Bécs szívében él, így azonnal hozzáférhet a Bécs által ebben az időszakban kínált vásárlási lehetőségekhez. Tudnia kell, hogy bécsi szállodában élni meglehetősen drága, legalábbis ha összehasonlítjuk Budapesttel és Prágával, de ez része annak, amit ki kell számolnia, amikor bécsi utazását tervezi.

Számos szálloda közül választhat, de itt van néhány ajánlása: Hotel Sacher, Hotel Am Stephansplatz, Hotel Zur Viener Staatsoper.

Boldog karácsonyt Bécs
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk Bécsből – S. Borisov / Shutterstock

Legyen korán a foglalásaival

Bécsben a karácsonyi vásárok idején nagyon zsúfolt lehet, de nemcsak a karácsonyi vásárokon, hanem az éttermekben is. Ezért a lehető leghamarabb foglaljon asztalt kedvenc bécsi éttermében. Ugyanez igaz, ha reptéri transzfert szeretne foglalni Bécsben, élvezni egy koncertet vagy részt venni valamilyen vezetett túrán.

Hozd magaddal a kamerádat

Valószínűleg van egy jó fényképezőgépe a telefonján, de ha fantasztikus képekkel szeretne hazautazni, érdemes magával vinnie az igazi fényképezőgépét is. A karácsonyi vásárok látogatása során rengeteg esélye lesz arra, hogy fantasztikus képeket készítsen, különösen esténként. De este jó fotót készíteni nehéz feladat lehet, ezért ha van állványod a fényképezőgépedhez, hozd magaddal azt is.

Mit tanácsolsz?

Voltál már Bécsben a karácsonyi vásárok miatt? Van valamilyen tapasztalata vagy tanácsa, amit adhatna? Szeretnénk, ha az oyu megosztaná, ami eszébe jut!

Öt város, amit érdemes meglátogatni Bécs 300 km-es körzetében.

Bécs, Ausztria fővárosa népszerű turisztikai célpont, amely gazdag történelméről, lenyűgöző építészetéről és élénk kultúrájáról ismert. Bécs 300 km-es körzetében azonban sok más várost is érdemes meglátogatni. A bájos városoktól a kozmopolita városokig nincs hiány felfedeznivalókban. Ebben a cikkben öt olyan várost emelünk ki, amelyeket mindenképpen érdemes felvenni az útitervbe, ha Bécsbe látogatunk. Akár lélegzetelállító tájakat, gazdag történelmet vagy pezsgő kulturális jeleneteket keres, ezekben a városokban mindenki talál valamit. Szóval, kezdjük a felfedezést!

Öt város, amit érdemes meglátogatni Bécs 300 km-es körzetében.

Salzburg

Érdemes ellátogatni Salzburgba egy napos kirándulás alkalmával Bécsből, mivel Ausztria egyik legszebb városa, gazdag történelemmel, kultúrával és lenyűgöző építészettel. Salzburg Bécstől mintegy 300 km-re nyugatra található, így tökéletes úti cél egy egynapos kiránduláshoz.

Salzburg leginkább Wolfgang Amadeus Mozart, a történelem egyik leghíresebb zeneszerzőjének szülőhelyeként ismert. A látogatók felfedezhetik Mozart szülőházát és gyermekkori otthonát, amelyeket múzeummá alakítottak. A város számos más történelmi látnivalónak is otthont ad, beleértve a Hohensalzburg-erődöt, amely egy dombtetőről néz a városra, és a Mirabell-palotát és kerteket, amelyek lenyűgöző barokk építészetükről ismertek.

salzburg

Salzburg történelmi nevezetességei mellett gyönyörű óvárosáról is ismert, amely az UNESCO Világörökség része. A látogatók sétálhatnak a szűk utcákon, megcsodálhatják a színes épületeket, és megcsodálhatják a város bájos hangulatát. Az óváros számos hangulatos kávézónak és étteremnek ad otthont, ahol a látogatók hagyományos osztrák ételeket és helyi specialitásokat fogyaszthatnak.

Prága

Prága a történelem, a kultúra és a lenyűgöző építészet egyedülálló keverékét kínálja. Prága Bécstől körülbelül 300 km-re északra található, ami azt jelenti, hogy Bécsből néhány órán belül autóval elérheti.

Prága lenyűgöző gótikus és barokk építészetéről ismert, és a látnivalók, mint a Károly-híd, a prágai vár és az Óváros tér a város legikonikusabb tereptárgyai közé tartoznak. A látogatók felfedezhetik a zsidó negyedet is, amely számos történelmi zsinagógának és múzeumnak ad otthont, vagy sétálhatnak a Moldva folyó mentén, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra.

praha

Prága nyüzsgő kulturális színteréről is ismert, ahol számos múzeum, galéria és színház várja a látogatókat. A látogatók megtekinthetik a Nemzeti Múzeumot, a Dekoratív Művészeti Múzeumot, vagy elkaphatnak egy előadást a Nemzeti Színházban.

Prága másik fénypontja a cseh konyha, amelyet a számos helyi étterem egyikében fogyaszthat, vagy megkóstolhat néhány híres cseh sört egy helyi sörfőzdében vagy sörkertjében.

Pozsony

Pozsony mindössze 60 km-re van Bécstől keletre, így nagyon könnyű meglátogatni. A városokat hajók kötik össze, de Pozsonyba vonattal vagy busszal, illetve autóval is lehet utazni.

A város bájos középkori óvárosáról ismert, amely tele van színes épületekkel, macskaköves utcákkal és gyönyörű történelmi látnivalókkal. A látogatók olyan látnivalókat fedezhetnek fel, mint a pozsonyi vár, a Szent Márton-székesegyház és a Mihály-kapu, amelyek mind az óvárosban találhatók.

bratislava

Pozsony számos múzeumot, galériát és színházat kínál felfedezésre. A látogatók megtekinthetik a Szlovák Nemzeti Múzeumot, a Pozsonyi Városi Galériát, vagy megtekinthetnek egy előadást a Szlovák Nemzeti Színházban.

Pozsony másik fénypontja a gyönyörű Duna-parti elhelyezkedése. A látogatók sétálhatnak a folyóparti sétányon, élvezhetik a pihentető folyami körutazást, vagy megcsodálhatják a városra nyíló lenyűgöző kilátást az ikonikus Nový Most híd tetején található UFO-kilátóról.

Budapest

Bécs és Budapest távolsága hozzávetőlegesen 240 km, így kényelmes úti cél egy Bécsből induló egynapos kiránduláshoz.

Budapest egy gyönyörű város, amely a történelem, a kultúra és a lenyűgöző építészet egyedülálló keverékét kínálja. A látogatók olyan látnivalókat fedezhetnek fel, mint a Parlament épülete, a Budai Vár és a Halászbástya, amelyek mind a történelmi Várnegyedben találhatók.

budapest

Budapest gyönyörű termálfürdőiről is ismert, melyek a turisták és a helyiek körében egyaránt népszerűek. A látogatók a természetes hőforrásokban ázhatnak olyan ikonikus fürdőkben, mint a Széchenyi Fürdő, a Gellért Fürdő vagy a Rudas Gyógyfürdő.

Ha Magyarországra látogat, ne feledkezzen meg a magyar konyháról. Budapesten számos helyi étterem található, ahol hagyományos magyar ételeket, például gulyást, kürtőskalácsot és paprikás csirkét szolgálnak fel. Ha időd engedi, látogass el egy Budapest melletti szőlőültetvényre is, vagy esetleg látogass el Pannonhalmára, amely nagyon közel van Győr városához (amely mellett haladsz el Bécs és Budapest között).

Graz

Graz és Bécs távolsága körülbelül 200 km, és körülbelül 2,5 órát vesz igénybe autóval vagy 2 óra vonattal. Graz Ausztria második legnagyobb városa, és az UNESCO Világörökség része, így az országba látogató turisták kedvelt célpontja.

Graz lenyűgöző építészetéről ismert, különösen a történelmi óvárosban, amely tele van gyönyörű épületekkel, szűk utcákkal és hangulatos udvarokkal. A látogatók olyan látnivalókat fedezhetnek fel, mint a grazi katedrális, a Landhaus udvar, a grazi óratorony és a Schlossberg-domb, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra.

graz

Graz számos múzeumnak és galériának ad otthont, köztük a Stájer fegyvertárnak, a Kunsthaus Graznak és a Universalmuseum Joanneumnak, amely különféle művészeti és természettörténeti kiállításoknak ad otthont.

Graz másik fénypontja a nyüzsgő étel- és italvilág, ahol számos helyi étterem hagyományos stájer ételeket kínál, mint például tökmagolaj, stájer almás rétes és sült sertéshús savanyú káposztával. A látogatók megkóstolhatják a régió híres borait egy helyi szőlőben vagy borozóban.

Ne felejtsen el egy kis időt Bécsben tölteni.

Ebben a cikkben elmondtuk, miért érdemes ellátogatni Grazba, Budapestre, Pozsonyba, Salzburgba és Prágába. Ne felejtsen el fel-alá sétálni Bécs utcáin sem. A városban gyönyörű látnivalók várnak rád, de rejtett gyöngyszemek is, amelyeket csak akkor fedezhetsz fel, ha csak sétálsz a városban.

Bécs leghíresebb látnivalóiról, tevékenységeiről, múzeumairól és programjairól Bécsi Útmutatónkban olvashat bővebben. Ha információt szeretne kapni a folyamatban lévő és közelgő bécsi programokról, tájékozódjon naptárunkból, hogy mi történik Bécsben.

Már megtervezheti utazását a bécsi karácsonyi vásárokra 2023-ban!

Még csak pár nap telt el azóta, hogy a bécsi karácsonyi vásárok bezártak. Egyesek január 8-ig maradtak nyitva, míg mások karácsony környékén zártak. Annak ellenére, hogy alig sikerült eltakarítaniuk a rendetlenséget, a 2023-as bécsi karácsonyi vásárok tervezése már megkezdődött. Annak ellenére, hogy a legtöbb karácsonyi vásárra (még) nincs dátumunk, a Präter karácsonyi vására már bejelentette közelgő karácsonyi vásárát 2023-ban.

A Präter karácsonyi vására 2023. november 18-án nyílik meg, és 2024. január 7-ig tart nyitva. Ez egy nagyszerű piac standokkal, ételekkel, óriási vidámparkkal (amely egész évben ott van), és egy színpaddal, szinte napi koncertekkel. Más szóval, egy fantasztikus hely, amelyet meglátogathat, ha szórakozni szeretne és élvezni szeretne egy karácsonyi vásárt Bécsben.

Karácsonyi vásár a Stephansplatzon

Miért fontos ez?

A karácsonyi vásárok trendeket és mintákat követnek. 2022-ben a Präter-i karácsonyi vásár ugyanazon a napon nyílt meg, mint a Rathausplatz karácsonyi vására és a schönbrunn-i karácsonyi vásár. Ennek eredményeként vad találgatást tehetünk, és arra számíthatunk, hogy ugyanez történik 2023-ban is. Ha ez így van, akkor számíthat arra, hogy a legtöbb bécsi karácsonyi vásár november 18-án nyílik meg 2023-ban. Ha biztos akar lenni benne, hozzáadhat egy hetet a becsléshez. Mire gondolok? Ha a karácsonyi vásárok nem nyitnak ki november 18-án, akkor biztosan november 25-én nyitnak ki.

Rendeljen repülőjegyet Bécsbe, és jöjjön november 18-án. Biztosan meglátogathatja a Präter karácsonyi vásárát, és valószínűleg a spittelbergi karácsonyi vásárt (mivel általában egy héttel korábban nyílik meg, mint a Präter karácsonyi vására). Az, hogy a Schönbrunn és a Rathausplatz karácsonyi vásárai november 18-án nyitnak-e meg, továbbra sem biztos, de Bécsben bőven lesz tennivalója.

Bécsben számos más karácsonyi vásár is korábban nyit, mint a Rathausplatzon és a Schönbrunn karácsonyi vásárai. Ennek eredményeként 2023-ban is november 18-ig karácsonyi vásárok lesznek Freyungban, Hofban és Stephansplatzon.

Szeretne többet megtudni a bécsi karácsonyi vásárokról? Kattintson a linkre, hogy olvasson a karácsonyi vásárok helyszíneiről, arról, hogy mit kell enni és inni a piacokon, valamint egy fantasztikus útvonalról, amely lehetővé teszi, hogy gyalogosan fedezze fel Bécs legjobb karácsonyi vásárait.

Kész vagy?