vienna marathon

Vienna City Marathon 2025

Bécs gyönyörű városa várja Önt. A várost érdemes gyalog felfedezni, de gondolt már arra, hogy 21 vagy 42 km-t futva fedezze fel a várost? Ez lehetséges, ha Bécsbe jön, hogy részt vegyen a Vienna City Marathonon. Ezen az áprilisi vasárnapon (minden évben) teljes maratont vagy félmaratont futhat. Hát nem hangzik ez jól?

A legtöbb európai nagyváros önbecsüléssel rendezi meg saját maratonját. De annak ellenére, hogy sok városban vannak maratonok, az éves maraton Bécsben az egyik legszebb mind közül. A verseny reggel 9:00-kor indul a Wagramer Straße / Reichsbrücke utcából, és a Ringstraße mentén, a Burgtheater mellett halad, amikor 21 vagy 42 km után áthalad a célvonalon. Ez az esemény annyira népszerű, hogy az osztrák ORF tévécsatorna az egész eseményt élőben közvetíti a tévében.

A versenyen maximum 35 000 résztvevő vehet részt, ezért ha ez fontos számodra, érdemes minél hamarabb regisztrálni. Azt is érdemes tudni, hogy az ár idővel emelkedik, és mivel egyre többen regisztrálnak.

Vienna City Marathon 2025

Dátum: április 6.

Hol regisztrálhatok a bécsi maratonra?

Az eseményre a https://www.vienna-marathon.com/ oldalon lehet regisztrálni. Itt olvashat az eseményről is, és gyakorlati információkat találhat.

Mennyibe kerül a bécsi maratonon való részvétel?

A teljes maratonon való részvétel 90 és 135 euró között van, attól függően, hogy milyen korán regisztrál az eseményre.
A félmaraton 70 és 105 euró között van, attól függően, hogy milyen korán regisztrál az eseményre.

Van-e más verseny gyerekeknek és azoknak, akik nem képesek félmaratont vagy teljes maratont futni a hétvégén?

A maraton előtti napon (szombaton) 5 km-es futás van minden korosztály számára, és vannak 800 vagy 1600 méteres gyermekversenyek is.

Tud ajánlani olcsó szállodát vagy apartmant Bécsben?

Szeretne minél kevesebbet költeni szállására, amikor Bécsbe jön futni a maratonra? Nézze meg az alábbi térképet, és keresse meg a legolcsóbb lehetőségeket, hogy megtalálja az Ön számára ideális szállodákat vagy apartmanokat.

Booking.com

Van-e más futóverseny Bécsben, amelyet érdemes kipróbálni?

Bécsben számos más futóverseny is van. Sokukról bővebben olvashat eseménynaptárunkban, amely információkat tartalmaz arról , hogy mi történik Bécsben. Itt koncertekről, kiállításokról, karácsonyi vásárokról, húsvéti vásárokról és más nagyszerű bécsi programokról is olvashat.

Címkék:

Dátum

ápr 06 2025

Idő

Egész nap
Kategória

Leave a Reply