A legjobb futóversenyek Bécsben minden évben

vienna marathon

Bécs, Ausztria fővárosa, nemcsak lenyűgöző építészetéről, gazdag történelméről és élénk kultúrájáról ismert, hanem virágzó futószínteréről is. Festői útvonalaival, jól szervezett rendezvényeivel és sokszínű futóközösségével, amely legalább annyira sokszínű, mint lelkes, Bécs mind az amatőr, mind a profi futók menedékévé vált. Minden évben rengeteg futóverseny díszíti a város utcáit, parkjait és nevezetességeit, lehetőséget biztosítva a résztvevőknek, hogy feszegessék határaikat, miközben felfedezik a várost. Ebben a cikkben kiemeljük Bécs legjobb futóversenyeit, amelyeket évente rendeznek meg.

1. Bécsi városi maraton

A Vienna City Marathon minden bécsi futóverseny nagyapja. Az április végén vagy május elején tartott maraton a világ minden tájáról vonzza a résztvevőket. A verseny számos lehetőséget kínál, beleértve a teljes maratont, a félmaratont és a váltóversenyt a csapatok számára. A futókat egy festői útvonal várja, amely Bécs szívén keresztül vezet, bemutatva a város ikonikus nevezetességeit, mint például a Bécsi Állami Operaház, a Szent István-székesegyház és a gyönyörű Práter Park. A hangulat elektromos, nézők ezrei sorakoznak az utcákon, hogy szurkoljanak a futóknak.

Bécsi éjszakai futás

2. Bécsi éjszakai futás

Ahogy lemegy a nap, a Vienna Night Run bevilágítja a várost. A jellemzően szeptember elején megrendezésre kerülő 5 kilométeres verseny egyedülálló futási élményt kínál Bécs történelmi központjában. A résztvevők sötétben világító kiegészítőket viselnek, és arra ösztönzik őket, hogy viseljék a legvilágosabb, legszínesebb futófelszerelésüket. Az útvonal mentén található zeneállomásokkal és a célban tartott afterpartyval ez a verseny ötvözi a fitneszt és a szórakozást, így tökéletes minden szintű futó számára.

3. A szilveszteri futás

Mi lehetne jobb módja az új év köszöntésének, mint egy frissítő futás Bécs utcáin? A december 31-én tartott szilveszteri futás kellemes módja annak, hogy adieu-t búcsúztasson az óévre, és egészséges hangon kezdje az újat. Az esemény egy 5 kilométeres és egy 10 kilométeres versenyt is magában foglal, ünnepi öltözékben vonzza a futókat. A verseny Bécs történelmi Práter parkjában kezdődik és ér véget, emlékezetes élményt nyújtva a város szívében.

4. Bécsi üzleti futás

A Vienna Business Run nemcsak verseny, hanem csapatépítő esemény is. Általában szeptemberben tartják, és úgy tervezték, hogy a vállalati csapatok részt vegyenek és kötődjenek, miközben elősegítik az egészséget és a fitneszt. Az esemény része egy 4,1 kilométeres futás a gyönyörű bécsi Práter Parkon keresztül. Ez egy fantasztikus módja az üzlet és a szórakozás ötvözésének, mivel a különböző vállalatok csapatai barátságos légkörben versenyeznek.

5. Wiener Frauenlauf (Bécsi női futás)

A nők egészségének és fitneszének előmozdítása érdekében májusban kerül megrendezésre a Vienna Women’s Run. Ez az esemény különféle versenylehetőségeket kínál, beleértve az 5 kilométeres futást, a 10 kilométeres futást és a nordic walking eseményt. Ez a női egyenjogúság és atlétika ünnepe, és az útvonal jellemzően Bécs festői Prater parkján keresztül vezet.

6. Bécsi terepfutás

Azok számára, akik kedvelik az off-road futás izgalmát, a Vienna Trail Run a tökéletes választás. Az általában szeptemberben megrendezésre kerülő esemény különböző terepfutási távolságokat kínál, a 10 kilométertől a kihívást jelentő 44 kilométerig. A versenyútvonal Bécs környező erdőit és dombos terepeit fedezi fel, üdítő tájváltozást biztosítva azoknak a futóknak, akik élvezik a szabadban töltött időt.


Szeretne többet olvasni ezekről az eseményekről, és látni, mikor kerülnek sor 2024-ben? Tudja meg , mi történik Bécsben itt.

Ha rákattint a linkre, többet olvashat más futóversenyekről is, mint például a Leopold Run, az Adventi Futás, a Bécsi Félmaraton és még több verseny.

Leave a Reply