Szépművészeti Múzeum

Bécsi Szépművészeti Múzeum
Bécsi Szépművészeti Múzeum

A Szépművészeti Múzeum vagy a Kunsthistorisches Museum Bécs szívében található. A múzeumot 1891 körül nyitották meg, és ez a múzeum Európa egyik legfontosabb és legérdekesebb múzeuma.

A múzeum különféle műalkotások széles választékával és nagy festménygyűjteménnyel rendelkezik. A múzeumban egész évben rengeteg kiállítás található, a Szépművészeti Múzeum pedig állandó és időszaki kiállításokkal rendelkezik. A múzeumban a festménygyűjteményen kívül érme- és szoborgyűjtemények, valamint görög, római, egyiptomi és közel-keleti, régiség-, díszítőművészeti és könyvtári gyűjtemények találhatók.

A múzeumban kávézó és étterem várja a látogatókat. Az étterem minden csütörtökön este 6.30-tól este 10-ig, a kávézó pedig minden vasárnap reggel 11-től délután 2.30-ig tart nyitva.

Ha többet szeretne megtudni a múzeum időszaki kiállításairól, nézze meg a következő oldalt.

Powered by GetYourGuide

Az épület története.

A múzeumot 1891-ben építette I. Ferenc József császár. Olyan helyet akart létrehozni, ahová az emberek eljöhetnek, és csodálatos műalkotásokat láthatnak a világ minden tájáról. Az épületet két tehetséges építész, Gottfried Semper és Carl Hasenauer tervezte. Gondoskodtak arról, hogy a múzeum fenségesnek tűnjön nagy csarnokaival és bonyolult díszítéseivel.

A múzeum belsejében hihetetlen kincsek találhatók. A látogatók olyan híres művészek festményeit láthatják, mint Rembrandt, Vermeer és Raphael. Vannak szobrok, ősi tárgyak és káprázatos ékszergyűjtemények is. Az évek során a Kunsthistorisches Museum Bécs kedvelt látványosságává vált, amely a világ minden sarkából vonzza a művészet szerelmeseit. Ez egy olyan hely, ahol az emberek megcsodálhatják az emberi kreativitás szépségét, és megismerhetik a művészet gazdag történelmét.

Bécsi Szépművészeti Múzeum

Maria-Theresien-Platz, 1010 Wien

Szépművészeti Múzeum képek

Leave a Reply