Húsvéti vásár 2025

A húsvéti nyuszik túladagolása és más szórakozás? Akkor húsvétra Bécsbe kell mennie, mivel különleges húsvéti piacot rendeztek a Schönbrunni kastély területén.

A schönbrunni húsvéti piac Bécs leghíresebb és legnépszerűbb húsvéti piaca. De vannak más piacok is, amelyeket érdemes megemlíteni. Kezdjük a legfontosabbal.

Húsvéti vásár Schönbrunnban

Mint minden évben, a húsvéti piac a legjobb programokat nyújtja a látogatóknak, a húsvéti piac pedig a Schönbrunni kastély gyönyörű barokk környezetében kerül megrendezésre, a szezon legjobb programjának otthont adva. A piacot teljes egészében húsvéti tojások, gyertyák és virágok díszítik, amelyek mind képviselik ennek a különleges ünnepnek az egyedi hangulatát.

A piacon a különféle csábító ételbódék tele lesznek hagyományos húsvéti ételekkel, köztük sonkával és tojással minden változatban, valamint frissen elkészített osztrák harapnivalókkal. A finom osztrák ételek mellett különféle kézműves termékek, például kerámiák, üvegtárgyak és gyermekeknek szánt fajátékok is rendelkezésre állnak. A húsvéti piac ad otthont néhány jazzkoncertnek és különféle programoknak gyerekeknek és felnőtteknek.

Húsvéti vásár Schönbrunn, Bécs 2025

Cím: Schönbrunni kastély, Schönbrunner Schloßstraße 47, 1130 Bécs, Ausztria
Datolya: 2025. április 5. – 2024. április 22.

Hogyan juthat el Schönbrunnba?

  • Szálljon fel az U4-es metróvonalra (Green Line) Bécs belvárosából Hütteldorf felé. Szálljon le a Schönbrunn állomáson, amely mindössze néhány perc sétára van a palotától.
  • Alternatív megoldásként a 10-es vagy az 58-as villamossal is eljuthat a városközpontból Schönbrunnba. Mindkét villamosvonal megáll a Schönbrunni kastélynál.
  • Ha inkább busszal szeretne utazni, akkor a Karlsplatzról a Schönbrunni kastélyba utazhat a 10A busszal. A buszmegálló a palota főbejárata közelében található.

Ha először látogat el Schönbrunnba, ne hagyja ki a helyszínen elérhető többi programot. Sétáljon a kastélykertekben, csatlakozzon egy túrához a kastélyban, vagy hozza magával gyermekeit, és látogasson el a fantasztikus állatkertbe.

Szállást keres Schönbrunn közelében?

Szeretne eljutni a schönbrunni húsvéti vásárra tömegközlekedés vagy órákig tartó gyaloglás nélkül? Nézze meg az alábbi térképet, és remek szálláslehetőségeket talál a Schönbrunn húsvéti vásár közelében.

Booking.com

Húsvéti piac a Freyung & Hof-ban.

Ez két húsvéti piac, amelyek nagyon közel állnak egymáshoz. Karácsony előtt mindkét helyszínen megtalálja a karácsonyi vásárokat, és bár a húsvéti piacok talán nem érzik magukat olyan fenségesnek és lenyűgözőnek, mint a húsvéti piacok, mégis érdemes meglátogatni őket.

Könnyen eljuthat ide, amikor a Stephansplatzról a Graben mentén sétál, majd a Bognergasse mentén halad tovább. Ez egy fantasztikus séta önmagában, és fantasztikus üzleteket fog látni, és Bognergasse-ban sok luxusüzlettel találkozik. De ne költse oda a pénzét. Várjon, amíg megérkezik a húsvéti piacokra Hofban és Freyungban.

díszes tojás

Mit érdemes vásárolni ezeken a piacokon? A Freyung piaca elsősorban a tojások széles választékáról ismert. Itt gyönyörű megjelenésű tojásokat vásárolhat, amelyek úgy készültek, hogy hazafelé menet könnyen felakaszthatók legyenek az ablakba. Lehet, hogy ez áll a legközelebb egy autentikus húsvéti piachoz. Meg kell említeni, hogy Freyung nem olyan nagy tér, mint Hof, és a Schönbrunn előtti terület sem. Inkább úgy érzi, mint egy rosszul eltorzított négyzet; nem várnád el, hogy itt bármi is legyen. Ennek ellenére ez egy szép terület, amelyet meg kell látogatni.

Ha inkább tojást eszel, mint díszítőként használod, marcipántojást és más tojás alakú harapnivalókat is találsz a különböző bécsi húsvéti piacokon.

Dátum

ápr 05 - 22 2025

Helyszín

Schönbrunn, Bécs
Schönbrunn, Bécs

Leave a Reply