Vigyem el a gyerekeimet a Family Parkba, amíg Bécsben tartózkodnak? Megéri? Minden, amit tudnod kell!

familypark rollercoaster

Hallottál már a Family park nevű vidámparkról? Ha Bécs központjában, a Stephansdom mellett áll, akkor kb. 70 km-re található a népszerű parktól, amely közel van a magyar határhoz. Sok Bécsbe érkező család szereti meglátogatni a népszerű Präter környékét, ahol hullámvasutakat és mindenféle tevékenységet találhat. De ha még többet szeretne, és egy olyan területet, amely teljes mértékben a családok számára van szentelve, családbarát tevékenységekkel, a Familypark még jobb hely lehet.

A Family Park legnagyobb hátránya a helyszín. Annak ellenére, hogy a 70 km nem nagy távolság, még mindig kissé bonyolult, ha repülővel érkezik Bécsbe, és nincs autója. A Family Parkba mindenféle tömegközlekedéssel el lehet jutni, de ez bonyolultabbá válik, és eltávolítja a szórakozás egy részét. De ha van autója vagy bérelt autója, akkor Bécsből kevesebb, mint egy óra alatt könnyen eljuthat a Familyparkba, így ez nem okozhat gondot. De megéri?

Powered by GetYourGuide

Ha egyszer eljutsz a Family Parkba…

A jegyeket a helyszínen is megvásárolhatja, de ha úgy dönt, hogy előzetesen megvásárolja őket például a GetYourGuide segítségével, akkor a parkba való belépéshez szükséges QR-kódokat közvetlenül a telefonján (a GetYourGuide alkalmazásban vagy a visszaigazoló e-mailben) kapja meg. Ennek eredményeként kihagyhatja az összes sort, és csak beolvashatja a QR-kódot, és azonnal beléphet a parkba. Ez nagy előny, különösen hétvégén és nyár közepén.

A belépési díj körülbelül 34 euró, és amikor befizetik, az összes tevékenység 98% -át korlátozás nélkül és fizetés nélkül használhatja. Ez rendkívül kényelmes, és nem kell aggódnia, ha gyermekei ugyanazt a hullámvasutat akarják használni 10-szer egymás után, mert ez egy fillérrel sem kerül többe.

Van néhány tevékenység belül, amelyek egy kicsit költségesek, de ezek csak „hülye” és béna tevékenységek, amelyek mellett könnyen elsétálhat, és nem fogja úgy érezni, hogy hiányzik valami. Más szóval, az összes fő tevékenységet tartalmazza a belépési díj, így rengeteg dolgot kell kipróbálnia, ha már bent van.

Hullámvasút a Family Parkban
A Family park egyik hullámvasútja (Forrás: Familypark website)

A Family Park a családok parkja!

Ha a bécsi Präterbe megy, elég sok tevékenységet talál kizárólag felnőtteknek, mivel nagyon ijesztőek és bizonyos méretet igényelnek. A Family Parkban is vannak méretkövetelmények, de az általános követelmény az, hogy a 105 cm alatti gyerekek csak bizonyos tevékenységeket használhatnak, a 105 cm feletti gyerekeknek felnőttel kell utazniuk (és akkor egy kivételével minden tevékenység elérhető), és 130 cm felett még felnőttre sincs szükség az Ön oldalán. Más szavakkal, hihetetlenül családbarát, és azt jelenti, hogy az egész család együtt szórakozhat a legtöbb túrán (kivéve, ha nagyon kicsi gyerekek csatlakoznak).

A családokra összpontosítva nem találja meg a hihetetlenül adrenalinlöketeket a parkban, de nem lesz unalmas. Az egyik legújabb attrakció a „Leonardo repülő gépe„, és ha további lendületet szeretne, kezdjen el integetni a repülő gép szárnyaival. Nem csak fel és le fogsz menni, hanem körbe-körbe is fogsz menni, és nagyon szédülsz, mire az út véget ér.

Leonardo repülő gépe
Leonardo repülő gépe (Forrás: Familypark weboldal).

Mindent egybevetve, a Family Park remek hely családoknak, különösen, ha 4 és 18 év közötti gyermekes családok számára. Az idősebbek számára is szórakoztató, de úgy gondolom, hogy különösen ideális az ebbe a korosztályba tartozó emberek számára. Természetesen a szülők is jól érzik magukat a parkban.

Vannak olyan tevékenységek, amelyek nedvesek lesznek, ezért hacsak nem süt a nap és nincs nagyon meleg, akkor vagy hozzon magával néhány további ruhát, amelyet ezek után a tevékenységek után felvehet, vagy egyszerűen hagyja ki őket.

A parkban rengeteg étterem található, ahol hamburgert, pizzát, hasábburgonyát, bécsi szeletet és még sok mást lehet enni. A gyerekeknek játszóterek is vannak, és ha fagylaltot szeretnének enni, az is lehetséges.

Melegen ajánljuk a Family Parkot!

Mit lehetne még mondani? Ha van ideje, lehetősége és pénze, a Family Park remek hely a látogatásra. A 34 eurós belépési díj nem rossz, tekintve, hogy körülbelül 8 órán keresztül megállás nélkül élvezheti a tevékenységeket (mivel a park általában 10.00 és 18.00 óra között tart nyitva). Ha a bécsi Präterbe megy, kevesebb, mint egy óra alatt ugyanannyi pénzt költött el 4-5 különböző tevékenységgel.

Előre kell jegyet vásárolnom?

Nem feltétlenül kell előre jegyet vásárolnia, de nem veszít el semmit az előre vásárlással. Ha nem tudja biztosan, hogy megy-e, vagy milyen lesz az időjárás, akkor várjon az utolsó pillanatig, vagy esetleg csak érkezéskor vásároljon. De ha 100% -ban biztosan tudja, hogy meg akarja látogatni a Family Parkot, akkor a jegyek előzetes megszerzése időt takarít meg érkezéskor… És ez hasznos, különösen akkor, ha a gyerekek izgatottak lesznek, és a lehető leggyorsabban ki akarják próbálni az összes hullámvasutat és egyéb tevékenységet.

Powered by GetYourGuide

Ön járt már itt: Familypark? Hogy tetszett a park? Van észrevétele vagy kérdése? A megjegyzés mező segítségével megoszthatja gondolatait, kérdéseket tehet fel, és bármit írhat, ami a szívén van!

Leave a Reply