Tömegközlekedés

A bécsi tömegközlekedési rendszer nagyszerűen működik, és ideális egy olyan városban, ahol olyan nagy távolság van a látnivalók és a tevékenységek között, mint Bécs. Minden metróállomáson megszerezheti jegyeit a tömegközlekedésre, és javasoljuk, hogy Bécsbe érkezve 24 órás, 48 órás vagy 72 órás kártyát használjon. Ezeket a jegyeket az első használatkor érvényesíteni kell. Ezek a jegyek villamosokon, buszokon és az öt metróvonalon használhatók fel.

Tömegközlekedési árak:

  • Egyágyas jegy: 2,40 euro
  • 24 órás jegy: 8 Euro
  • 48 órás jegy: 14 Euro
  • 72 órás jegy: 17 Euro

Bécs Metro Térkép

(kattintson a térképre a nagy felbontású verzióért)

Bécs Metro térkép
Bécs különböző metróvonalait bemutató térkép.

Melyik metrót használja?

Schönbrunn hogyan utazzon tömegközlekedéssel?

Tegyük fel, hogy Schönbrunnba szeretne utazni, hogy meglátogassa az állatkertet, vagy sétáljon a kastélyt körülvevő fantasztikus parkban? Melyik metrót érdemes használni? A legjobb megoldás az U4-es (zöld vonal) utazása a Schönbrunn megállóig, és onnan gyalog.

Hofburg tömegközlekedéssel hogyan juthat el oda?

Inkább meglátogatná a csodálatos Hofburg palotát Bécs központjában? Könnyen megközelíthető buszokkal, villamosvonalakkal és metróvonalakkal, mivel Bécs központjában található. Nagyszerű lehetőség, ha az U4-es metróval a Karlsplatzig vagy az U3-as metróval a Volkstheaterig utazik, majd onnan gyalog vagy villamossal utazik a Burgring nevű megállóig.

Szívesen meglátogatná a Rathausplatz karácsonyi vásárát?

Bécs leghíresebb karácsonyi vására a Rathausplatzon, a városháza előtt található. Könnyen megközelíthető gyalog a városközpont bármely pontjáról, de ha tömegközlekedést szeretne használni, a legközelebbi metrómegálló Schottentor az U2-es úton. Innen könnyen elérheti a városházát gyalog, vagy egy megállót utazhat a villamossal, és a villamost a Rathaus megállónál hagyhatja.

Van egy vonata, hogy elérje a Westbahnhofot? Hogyan juthatunk oda?

Bécs leggyakrabban használt vasútállomása a Westbahnhof. A népszerű Mariahilfferstrasse bevásárlóutca végén található, és a vasútállomásig az U3-as vagy U6-os metróval utazhat, és a Westbahnhof nevű megállónál szállhat le.

Készen állsz egy kis szórakozásra Präterben?

Szeretne utazni az óriáskerékkel Präterben, vagy esetleg több mint 100 méterről élvezni a kilátást a levegőben egy széken ülve, lelógó lábakkal? Präter az a hely, ahová menni kell. Könnyen eljuthat a területre, ha a Präterstern megállóig utazik, amely az U1-es és U2-es járatokkal érhető el.

Szeretne reggelizni a Donauturmban?

Szeretné élvezni a kilátást a Donauturm tetejéről? Talán szívesen reggelizne ott, vagy fontos találkozója van a Bécsi Nemzetközi Központban? Mindkét területet meglátogathatja, ha az U1-es autópályával utazik a Kaisermühlen VIC megállóig.

El kell hagynia autóját valahol? Ez egy nagyszerű lehetőség!

Szeretne alacsony áron parkolni, majd tömegközlekedéssel utazni Bécsben? Hagyja autóját az Erdberg óriási parkolójában (P+R), és utazzon onnan az U3-as metróval a városközpontba.

Leave a Reply