Öt dolog, amit látnia kell, ha Bécsben jár

Valószínűleg Ön is tudja, hogy Ausztria fővárosa, Bécs a Közép-Európai térség egyik legkiemelkedőbb kulturális központja Budapest mellett. Számos gyönyörű épület, fantasztikus éttermek, kellemes kávézók és lenyűgöző múzeumok találhatók Bécsben. Ahhoz, hogy az ember mindent alaposan megtekintsen, talán egy hónapos nyaralás sem lenne elég. De mi azt szeretnénk, hogy Ön néhány Bécsben töltött napot is maximálisan ki tudjon használni. Ezért állítottuk össze ezt a kis listát, amely az általunk legkiemelkedőbbnek tartott öt bécsi nevezetességről ad több információt az olvasóknak.

Az első összeállításunkban a Hofburg Császári Palota. Ez ma az osztrák miniszterelnök lakhelye, de érdemes tudni, hogy régen a Habsburg uralkodócsalád téli rezidenciájaként szolgált. A Hofburg-ban van lehetősége lovaskocsis utazásra is, amellyel egy romantikus élménnyé válik a városnézés. A Palota környékén található többek között egy istálló és gyakorlópálya, múzeumok és a kincstár.

Ha volt téli rezidencia, akkor kellett, hogy legyen egy nyári lakhely is. Ez volt a Schönbrunn Kastély. A palota maga hatalmas, 1400 szoba van benne. A kastély területén pedig rengeteg érdekesség található, például a Gloriette, egy botanikus kert, a világ legidősebb állatkertje, a kocsi múzeum, számos kápolna és kút, és egy labirintus is.

Harmadik látnivaló a listánkon a Belvedere Palota, amit Savoyai Jenő építtetett. A kastély körüli kert sok tekintetben hasonlít a francia Versailles-i kastély kertjére, sőt, az egyik kertész Versailles-ból származik! Ha szeretne megízlelni egy falat Franciaországot az osztrák fővárosban, mindenképp látogasson el ide.

A következő pont összeállításunkban a Parlament. Ez a hatalmas és gyönyörű épület könnyen felismerhető. Van egy gyönyörű Pallasz Athéné szobor a Parlament előtt. Az egész aranyozott, elegáns és tiszteletet parancsoló. Ha szeretné belülről is megtekinteni ezt a lenyűgöző építményt, erre is van lehetőség. A vezetett túrák időpontjairól ide kattintva tudhat meg többet.

Az utolsó, amiről szeretnénk megosztani pár szót a Stephansdom. A gótikus dóm nevét az első mártír, István után kapta. A templom belülről is megtekinthető, ráadásul egyik tornyába még fel is lehet menni! Mindössze 300 lépcső, és lélegzetelállító látványban lehet része, amint a szeme elé terül a bécsi panoráma. A Stephansdom legmagasabb tornya 135 méter, legnagyobb harangja pedig több mint 20 tonnás.

Ez az öt felsorolt látnivaló természetesen csak töredéke az osztrák főváros híres helyeinek, de egy rövidebb nyaralás alkalmával segíthet könnyebben kiválasztania úti céljait. Sajnos a múzeumok már nem fértek bele ebbe az összeállításba, de ide kattintva olvashat róluk is. Ha pedig szeretné kiegészíteni a városnézést egyéb szórakozással, kattintson ide, és tudja meg, mi az az öt dolog, amit muszáj kipróbálnia, ha Bécsben jár! Jó szórakozást!

Leave a Reply