Bécsi karácsonyi vásárok 2013-ban

Ausztria fővárosában, Bécsben az Adventi vásár olyan, mintha az ember egy téli tündérmesébe csöppenne. Az emberek, a forgatag, a gyönyörű sütemények, mézeskalácsok és ajándékok mindenkit magával ragadnak. Itt garantáltan lesz karácsonyi hangulata az embernek! Bécsben több karácsonyi vásár is várja november közepétől az érdeklődőket a város különböző pontjain. Bármelyiket is válassza, nem fog csalódni a hangulatban és a kivitelezésben.

Az osztrák főváros idén is számtalan remek programmal várja a Karácsonyi időszakban idelátogatókat. Elég, ha csak azt említjük, hogy idén két újabb karácsonyi vásárral szaporodik a bécsi adventi mulatságok listája, így összesen kilenc vásár között válogathat, ha itt tölt egy kis időt az ünnepek előtt, közben vagy után.

Legelőszöris érdemes lenne ejtenünk pár szót a legrégebbi karácsonyi vásárról, az Altwiener Cristkindlmarkt-ról, azaz bécsi karácsonyi vásárról, amely a belvárosi Feying téren várja az érdeklődőket. Ezen a helyen már 1772-ben szerveztek karácsonyi vásárokat, így azok, akik meg kívánják tekinteni a bécsi karácsonyi vásárt, egy időutazásban vehetnek részt. A vásáron gyönyörű üvegdíszek, kézműves alkotások kaphatók, délután 4-től pedig hagyományos adventi zene emeli a hangulat fényét.

Ha nem szeretne messze menni az Altwiener Cristkindlmarkt-tól, akkor melegen ajánljuk az Am Hof karácsonyi vásárt, amely mindössze rövid sétára helyezkedik el a legrégibb karácsonyi vásártól. Itt igényes kézműves árukat lehet kapni.
Természetesen nem maradhat ki a sorból a Wiener Adventzauber, vagyis a Bécsi Adventi vásár a Rathausplatz-on. 150 stand várja a látogatókat különleges portékákkal, gyönyörű tárgyakkal, finom italokkal és ízletes ételekkel. Itt kaphatók a leggyönyörűbb mézeskalácsszívek, amelyek közül bárki található megfelelőt valamelyik szerette számára. Akik ezt a karácsonyi vásárt is megnézik, biztos, hogy nem térnek haza üres kézzel, és mindenkinek találnak ajándékot. A gyermekek számára külön élmény a Wiener Adventzauber.

Ha Bécsben keresünk karácsonyi vásárt, nem feledkezhetünk meg a Schönbrunn kastély udvaráról sem, ahol egy csodálatos karácsonyi és kulturális vásár várja az érdeklődőket. A gyermekeket itt is rengeteg program és egy karácsonyi vásár várja. A karácsonyfát is feldíszíthetjük, ha itt vásárolunk, hiszen meseszép karácsonyi dekorációkat lehet kapni. Karácsony után ugyanitt újévi vásár várja a kedves vendégeket.

A Schönbrunn-on kívül a Belvedere palota udvara is téli tündérmese képét önti magára.

A romantika szerelmeseinek a tökéletes választás a Maria-Theresien-Platzon a karácsonyi falu. 70 stand portékái között biztosan talál valamit, ami elnyeri tetszését. Gyönyörű környezet, ami még a téli időjárás ellenére is felmelegíti az ember hangulatát.

A következő bécsi karácsonyi vásár különlegessége, hogy idén ünnepli 20. szülinapját. Ez a vásár leginkább a gyerekeknek kedvez, rengeteg program várja a Karlsplatz-on a kicsiket. Természetesen itt is gyönyörű, kézzel készített ajándékok és kreatív ötletek várnak mindenkit.

Az adventi időszak három legfiatalabb tagja Bécsben az Óriáskeréknél megrendezésre kerülő karácsonyi csoda, a Naschmarkt-i vásár és a Stephansplatz-on megrendezésre kerülő téli vásár. Bármelyiket is válassza, felejthetetlen élményben lesz része!

De ez igaz az összes többire is! Ha van lehetősége pár napot Bécsben tölteni, érdemes akár az összes karácsonyi vásárt megnézni. Ha csak egy napot tud az osztrák fővárosban tölteni, sebaj, abba az időbe is belefér a bécsi tél csodája. Kellemes időtöltést!

Leave a Reply