Miro: A földtől az égig

Miro WienEz a kiállitás Miro munkásságát foglalja össze és mutatja be egy új szemszögből az érdeklődőknek. Joan Miro egy katalán, spanyol festő és szobrász volt. 1893-ban született és 1983-ban halt meg Spanyolországban, a katalán fővárosban Barcelonában.

Barcelonában három múzeumot is alapitottak, hogy megőrizzék az utókornak a műveit Az első múzeumot még 1975-ben alapították. Joan Miro egy szürrealista festő volt és a 20. század egyik legismertebb és legkiemelkedőbb művészei között tartják számon. A kiállítás során a látogatóknak lehetőségük lesz, hogy jobban megismerkedjenek Miro különleges festészetével és egy új szemszögből ismerjék meg a szürrealizmust. A több mint 100 képen keresztül betekintést nyerhetsz Miro és a 20. század világába és a művész szemén keresztül megtapasztalhatod az életet abban az időszakban.
Miro festészetére a gondatlanság és spontaneizmus jellemző, képeiről a gyermeki rajongás és életerő sugárzik. A tárlaton a legismertebb képeit is lehetőséged lesz majd közelebbről megismerni. A képeiről elmaradhatatlan elemek a madarak, rovarok, a Hold, a Nap, a csillagok és a nők. A Joan Miro kiállítás az Albertina múzeumban várja a vendégeit, Bécsben az osztrák fővárosban. A tárlat 2014. szeptember 12-től várja az érdeklődőket egészen 2015. január 11-ig minden nap.

Ha még többet megszeretnél tudni Joan Miroról, a kiállításról, jegyekről és nyitvatartásról kattints az alábbi linkre.

Leave a Reply