Az 5 legjobb étterem Bécsben

Bécs, Ausztria fővárosa kétségkívül az egyik legszebb város egész Eruópában. Ezt a világvárost minden évben rengetegen látogatják meg a különböző látványosságok, a csodálatos épületek és a szines és változatos programok miatt. A városban számos jó szálloda és étterem is vár minden látogatót az év bármely szakaszában. Ebben a cikkben Bécs 5 legjobb éttermét fogjuk végig venni a Gault and Millau által összeállított lista alapján. A Gault and Millau egy francia gasztronómiai kalauz, amely a különböző éttermeket egy 1-20-ig terjedő skálán értékeli. Ebben a cikkben csak azokat az éttermeket fogjuk megemlíteni, melyek legalább 17 pontot értek el az összesen kapható 20 pontból.

Steirereck
Steirereck

A legjobb étterem Bécsben a Gault and Millau lista alapján egyértelműen a Sterereck im Stadtpark étterem, amely az összesen kapható 20 pontból, majdnem maximumot csak egy ponttal kevesebbet ért el, 19 pontot kapott. Fontos tudni, hogy a 20 pontot szinte lehetetlen elérni. Az étterem a város belvárosában a Stadtparkban található. Nem ez az egyik legolcsóbb étterem Bécsben, de a remek, barátságos és gyors kiszolgálás, a friss, finom és étvágygerjesztő ételek a legjobb borokkal párositva a legjobb éttermek közé emeli a Stererecket.

A második legjobb étterem a listáról a Silvio Nickol Gourmet Restaurant Palais Coburg. Ez az étterem csak 18 pontot kapott a 20-ból és igy egy ponttal lemaradt az előző étteremtől, amivel csak a második legjobb étterem Bécsben. A Silvio Nickol Gourmet Restaurant Bécs belvárosában található. A hely berendezése kellemes hangulatot kölcsönöz az étteremnek. Számos étel és a hozzá illő legjobb borok közül lehet választani, gyors és barátságos kiszolgálással egybe kötve. Nagyon finoman főznek egy tökéletes hely egy romantikus vacsora vagy egy üzleti találkozó alkalmából.

A harmadik kegjobb étterem Bécsben a Gault and Millau lista alapján a Marz & Sohn. A Marz & Sohn nem teljesen a város belvárosában helyezkedik el. Az étterem dekorációja és stilusa kellemes és a kiszolgálás gyors és segitőkész. Az étteremben remekül főznek és számtalan étel és bor közül tudsz választani. A különböző oldalakon az étterem mindenhol magas pontszámot és jó visszajelzéseket kapott. A Gault and Millau lista alapján 17 pontot kapott.

A Vincent étterem ugyancsak 17 pontot ért el a maximális pontszámból a 20-ból a G&M listáján. Az étterem nem a város szívében található közvetlenül, de könnyen megközelithető bárhonnan. Az étteremről érdemes tudni, hogy nincsen étlap. Te állíthatod össze a saját adagodat, amit aztán az étteremben frissen elkészítenek. A konyha nemzetközi, tradicionális osztrák és tengeri ételeket is egyaránt elkészít. A kiszolgálás az étteremben gyors és barátságos és egy megfelelő alkalom egy romantikus vagy spontán vacsora alkalmából is egyaránt.

A legutolsó étterem a felsorolásunkból a Konstantin Fillippou étterem. Ez az egyik legnépszerűbb étterme Bécsnek. Az étteremben a kiszolgálás és az ételek minősége kivaló. Az étteremnek kellemes hangulatot biztosit a fa padló és a minimalista stilus. Rengeteg féle és különböző étel közül tudsz választani. Az ételek gyönyörűen vannak elkészítve és a legkülönfélébb és legfrissebb alapanyagokból, a fűszerek különleges ötvözetével készítik el az összeset. Ez az étterem is 17 pontot ért el a 20-ból a Gault and Millau étterem listáján.

A legjobb Budapesti ettermek Gault and Millau szerint…

Leave a Reply