Kezdőlap Events - Bécs Infó Fesztiválok és piacok Fényfesztivál (Lichterfest) 2023

Fényfesztivál (Lichterfest) 2023

A Fényfesztivál már régóta évente megünnepli Bécset. Sajnos 2020-ban és 2021-ben a COVID miatt törölték, és 2022-ben is törölték. De reméljük, hogy 2023 júliusában a tervek szerint visszatér.

A fényfesztivál (a helyiek körében Lichterfest néven ismert) Alte-Donau (Régi Duna) mellett zajlik, és tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető. A legegyszerűbb módja annak, hogy odaérjen a piros metróval, majd utazzon az Alte-Donau nevű metrómegállóhoz. Mi folyik ezen a területen?

A fesztivál napján sokan hoznak elő hajókat és gondolákat, és világítják meg az Öreg-Dunát és a környéket. Ezt a rendezvény szervezői is megteszik, így az egész este gyönyörű fényekkel ragyog.

Az esemény fináléja egy óriási tűzijáték. Teljesen ingyenes részt venni az eseményen és figyelni, hogy mi történik. Ha jó kilátást szeretne kapni a tűzijátékra, okos dolog 21.00 óra körül érkezni. A környéken számos étterem található, ahonnan megtekintheti a tűzijátékot. Ne felejtsen el előre asztalt foglalni, ha ezek egyikében szeretne vacsorázni, mert nagyon népszerűek, mivel sokan szeretnének enni ezekben az éttermekben, miközben élvezik a tűzijáték kilátását.

Fontos megjegyezni azt is, hogy az eseménynek „másodlagos” dátuma van arra az esetre, ha rossz időjárás vagy más szerencsétlen körülmények miatt el kell halasztani.

Az eseményt a Radio Wien szervezi.

Az esemény hivatalos neve Radio Wien Lichterfest. Mivel a rádióállomás szervezi az eseményt, bulit is hoznak az eseményre. Saját bulihajójuk van, ahonnan hangos zenét játszanak, élő DJ-k lépnek fel és még sok más.

Wien Rádió Lichterfest 2023

  • Elsődleges dátum: július 22.
  • Másodlagos dátum: július 29.

Ha minden a tervek szerint alakul az elsődleges napon, akkor a másodlagos időpontban nem rendeznek eseményt.

Szállást keres a közelben?

Az alábbi térkép megmutatja a különböző szálláslehetőségeket a rendezvény közelében? Szeretne egy rövid sétát tenni az eseménytől a szállodáig vagy apartmanig, amikor a buli véget ér?

Booking.com

Információt keres más Bécsben zajló eseményekről? Bécsi naptárunkból megtudhatja, mi történik Bécsben. Bécsi kalauzunkban nem tudunk minden eseményről írni, de igyekszünk a legérdekesebb és legfontosabb eseményeket bemutatni.

Szeretne inkább Bécs legfontosabb látnivalóiról és múzeumairól olvasni, érdekes állandó és időszaki kiállításokkal? Rengeteg információt talál Bécs útikalauzunk különböző oldalain.

Címkék:

Dátum

júl 22 2023
Lejárt!

Idő

Egész nap

Leave a Reply