Sturtevant kiállitás

Sturtevant in AlbertinaMost először lesznek kiállitva az Albertina Múzeumban az amerikai művész Sturtevant alkotásai. Sturtevant egy amerikai festő, aki 1924-ben született és 2014-ben halt meg.

A kiállitás ‘Sturtevant: Drawing Double Reversal’ lesz az első nagyobb tárlat a művész munkásságáról, ami összesen 100 képet, többek között rajzokat és különböző festményeket foglal magába. A kiállitás során a látogatók közelebbről megismerhetik az amerikai művész legkiemelkedőbb alkotásait és egy új szemszögből ismerhetik meg a festészetet. A tárlaton szereplő legtöbb kép Sturtevant 1964. és 2004. közötti időszakát mutatja be közelebbről az érdeklődőknek. Elanie Sturtevant még 1964-ben kezdte festői karrierjét és ebből az időszakból fennmaradt képei a legfontosabb kulcselemei a kiállitásnak és a művész munkásságának is egyaránt. Sturtevant összes alkotása a korabeli kortársművészeinek a másolatai, az amerikai művésznek egy képe sincs, ami az ővé lenne. Olyan kortárs festőknek a műveit festette meg újra, mint Lichtenstein, Claes Oldenburg, Jasper Johns és Andy Warhol. A kiállitáson a látogatóknak lehetőségük lesz, hogy olyan képeket is megismerjenek az amerikai festőtől, amik eddig még soha nem voltak kiállitva a nagyközönség számára, többek között 80 rajz is.

A tárlat ‘Sturtevant: Drawing Double Reversal’ ebben az évben 2015. február 14-től egészen 2015. május 10-ig vár mindenkit szeretettel. A kiállitás az Albert Múzeumban Bécs belvárosában lesz majd látható.

Albertina Múzeum
Albertinaplatz 1, 1010 Wien, Ausztria

Ha még többet megszeretnél tudni Bécsi kiállitásokról látogass el erre az oldalra.

Leave a Reply