Sturtevant kiállitás

Sturtevant in AlbertinaMost először lesznek kiállitva az Albertina Múzeumban az amerikai művész Sturtevant alkotásai. Sturtevant egy amerikai festő, aki 1924-ben született és 2014-ben halt meg.

A kiállitás ‘Sturtevant: Drawing Double Reversal’ lesz az első nagyobb tárlat a művész munkásságáról, ami összesen 100 képet, többek között rajzokat és különböző festményeket foglal magába. A kiállitás során a látogatók közelebbről megismerhetik az amerikai művész legkiemelkedőbb alkotásait és egy új szemszögből ismerhetik meg a festészetet. A tárlaton szereplő legtöbb kép Sturtevant 1964. és 2004. közötti időszakát mutatja be közelebbről az érdeklődőknek. Elanie Sturtevant még 1964-ben kezdte festői karrierjét és ebből az időszakból fennmaradt képei a legfontosabb kulcselemei a kiállitásnak és a művész munkásságának is egyaránt. Sturtevant összes alkotása a korabeli kortársművészeinek a másolatai, az amerikai művésznek egy képe sincs, ami az ővé lenne. Olyan kortárs festőknek a műveit festette meg újra, mint Lichtenstein, Claes Oldenburg, Jasper Johns és Andy Warhol. A kiállitáson a látogatóknak lehetőségük lesz, hogy olyan képeket is megismerjenek az amerikai festőtől, amik eddig még soha nem voltak kiállitva a nagyközönség számára, többek között 80 rajz is.

A tárlat ‘Sturtevant: Drawing Double Reversal’ ebben az évben 2015. február 14-től egészen 2015. május 10-ig vár mindenkit szeretettel. A kiállitás az Albert Múzeumban Bécs belvárosában lesz majd látható.

Albertina Múzeum
Albertinaplatz 1, 1010 Wien, Ausztria

Ha még többet megszeretnél tudni Bécsi kiállitásokról látogass el erre az oldalra.

from to
Bécsi kiállítások

Hozzászólás