2015-ös programok Bécsben

Milyen programok várnak Bécsben 2015-ben? Ebben a cikkben a legfontosabb és legnépszerűbb bécsi eseményeket fogjuk röviden ismertetni. Bécs Ausztriának a fővárosa és az egyik legnépszerűbb európai városok egyike is egyben. Mint ahogyan az eddigi évek során, 2015-ben is a legváltozatosabb és legérdekesebb programok, fesztiválok, szines és változatos koncertek és kiállitások várnak minden érdeklődőt az osztrák fővárosban.

2015-ös programok Bécsben

Az egyik legfontosabb esemény Bécs életében a bécsi Operabál, ami 2015. elején kerül kajd megrendezésre. Ebben az évben a bécsi Operabál február 12-én lesz majd megrendezve a gyönyörű Bécsi Állami Operaházban. A másik két igen népszerű rendezvény a város életében a Jazz Fesztivál és a bécsi Zene és Filmfesztivál. A Jazz Fesztivál idén valamikor júniustól egészen júliusig várja a látogatókat, majd a Zene és Filmfesztivál valamikor júniustól egészen augusztusig vár minden érdeklődőt. A Filmfesztivál a bécsi Városháza előtti téren kerül megrendezésre minden évben, így ebben az évben is. Pontos dátumok a fesztiválok kezdetéről és végéről még nincsenek.

A fesztiválok mellett számtalan koncertnek is otthont ad az osztrák főváros. 2015-ben olyan előadóknak élvezheted a koncertjeit, mint Milky Chance, az amerikai énekesnő Katy Perry, Usher, Sting, Charlie Winston, One Direction, a svéd pop duó Roxette, Nickelback stb. Mint ahogyan a többi európai nagyvárosban is a karácsony és az ünnepek közeledtével a város különböző pontjain szépen lassan megjelennek majd a karácsonyi vásárok is. Bécsben a karácsonyi vásárok általában november utolsó heteiben nyitnak ki és egészen év végéig vagy a következő év elejéig várnak minden látogatót.

Ha még többet megszeretnél tudni a programokról, kiállitásokról, múzeumokról, koncertekről, fesztiválokról stb., akkor látogass el a következő oldalra, ahol még több hasznos információt tudhatsz meg Bécsről.

Leave a Reply